FinTech diena Vilniaus universiteto Kauno fakultete

VU FINTECH DAY pataisyta versija

Gruodžio 4 d. (trečiadienį) startuoja edukacinis projektas VU FINTECH DAY, kurį Vilniaus universiteto Kauno fakultetas (VU KnF) įgyvendina drauge su socialiniais partneriais – finansinių technologijų centru BANKERA.

Pirmasis VU FINTECH DAY renginys – jau šį trečiadienį! Gruodžio 4 dieną 12 val. prof. V. Gronsko auditorijoje (VU KnF II korp. , II a., Muitinės g. 6, Kaunas) vyks VU KnF studentų ir dėstytojų susitikimas su lietuviškos FinTech įmonės profesionalais. Jo metu finansinių technologijų centro BANKERA atstovai skaitys pranešimus tema „Kur link juda FinTech: technologijos, reguliavimas ir organizacinė kultūra“.

Edukacinio projekto VU FINTECH DAY tikslas – supažindinti su šiuolaikinių finansinių technologijų (FinTech) sektoriaus tendencijomis, reguliavimo bei inovatyvių technologijų taikymo praktikomis, skatinti įvairių sričių studentus sieti savo karjeros kelią su Lietuvoje veikiančiomis FinTech įmonėmis. Projekto iniciatoriai tiki, kad FinTech turėtų dominti ne tik programuotojus ar finansininkus, bet ir kitų socialinių bei humanitarinių sričių studentus. Skatinant talentingus ir motyvuotus studentus domėtis FinTech sektoriumi, tikimasi prisidėti prie Lietuvos kaip FinTech centro vizijos įgyvendinimo.

Edukacinis projekto VU FINTECH DAY, kurio sumanytojai ir organizatoriai – Vilniaus universiteto Kauno fakultetas (VU KnF) ir finansinių technologijų centras BANKERA, yra įgyvendinamas pagal 2019 metų rudenį pasirašytą memorandumą, kuriuo siekiama bendradarbiauti stiprinant aukštojo mokslo ir FinTech verslo partnerystę, plėtojant ir remiant mokslinius tyrimus bei ekspertiškumą FinTech srityje.

Vilniaus universiteto Kauno fakultetas 2018 m. pirmasis Lietuvoje pradėjo vykdyti Finansinių technologijų magistro programą Finansų technologijos (FinTech). Finansinių technologijų centras BANKERA Lietuvoje veiklą vykdo nuo 2017 m. Pagrindinė centro paskirtis – naujų skaitmeninių atsiskaitymo paslaugų bei produktų kūrimas. 2019 m. rudenį BANKERA įsteigė tris vardines stipendijas pažangiausiems VU KnF FinTech magistro programos studentams, savo baigiamuosiuose darbuose pasirinkusiems gvildenti Lietuvos finansinių technologijų sektoriaus vystymuisi aktualią problematiką.

Projekto VU FINTECH DAY organizatoriai kviečia į gruodžio 4 d. renginį Vilniaus universitete Kaune visus besidominčius ir suinteresuotus technologijų plėtra finansų sektoriuje!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku