Naudingas ir įspūdingas pusmetis Švedijoje pagal Erasmus programą

Neda3VU Kauno fakulteto anglų ir švedų kalbos Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba) III kurso studentė Neda Gorytė praėjusį semestrą studijavo Umea universitete, šiaurės Švedijoje https://www.umu.se/en/, iš kur grįžo su daugybe įspūdžių, kuriais mielai dalijasi:

„Erasmus mainai Švedijoje – vienas geriausių dalykų, kurie man nutiko studijų metais! Nė minutės nesigailėjau, kad susikroviau lagaminus ir išvažiavau studijuoti į kitą šalį pusei metų. Laikas ten labai greitai prabėgo, nes viskas buvo labai įdomu – tiek universitetas, tiek pats miestas ir nauji draugai. Įgijau naudingos patirties, nors paskaitų nebuvo daug, tačiau tekdavo nemažai pasimokyti savarankiškai. Umea universitetą rinkausi sąmoningai, puikiai suprasdama, kokia yra svarbi kalbininkams praktika aplinkoje, kur jų studijuojama kalba yra gimtoji. Mokydamasi VU Kauno fakultete švedų kalbos norėjau ne tik pasitikrinti, bet ir patobulinti savo įgūdžius būtent šioje šalyje. Kai tik atvykau, net ir paprasčiausios frazės skambėjo man neįprastai, tačiau jau po semestro Švedijoje ėmiau kur kas lengviau suprasti švedų kalbą.

NedaNepakartojamą įspūdį paliko Švedijos gamta, – rugsėjo mėnesį pamatėme Šiaurės pašvaistę, o spalio pradžioje pasitikome pirmąjį sniegą. Mėgavomės visais tikros žiemos malonumais: lankėmės švedams labai svarbiame renginyje – ledo ritulio rungtynėse, čiuožinėjome ant didelio ežero ledo, net lankėme švedų tradicinių šokių kursus ir t.t.

Visus studentus norėčiau paraginti – naudokitės tarptautinių akademinių mainų programų suteikiamomis galimybėmis, nebijokite kito universiteto ir kitos šalies, nes net ir ilgesnis laikas svetur prabėga labai greitai, jei tik produktyviai jį panaudoji.“

Daugiau apie Erasmus+ mobilumo veiklas:

https://www.knf.vu.lt/studentams/tarptautiniai-rysiai/erasmus-programa#studentams

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku