Tradicinė Kalėdų akcija kviečia dalytis knygomis

knygu akcija plakatasVU Kauno fakulteto Meno vadybos magistrantūros programos studentai jau ne vienus metus prieš Kalėdas organizuoja knygų akciją, kurios metu pakviečia visus fakulteto studentus ir darbuotojus bei jų šeimas dalintis perskaitytomis knygomis su kitais. Šiemet gruodžio 4-16 dienomis VU KnF bendruomenės surinktos knygos bus padovanotos senoliams, gyvenantiems Kauno  Panemunės socialinės globos namuose.

 „Mūsų akcijos tikslas – ne tik suteikti galimybę garbiems senoliams pasijusti pilnaverte mūsų visuomenės dalimi, bet ir didinti mūsų pačių bendruomeniškumą tęsiant prasmingą kalėdinės knygų akcijos VU Kauno fakultete tradiciją,“ -  sako Ugnė Pavlovaitė, viena iš 2017 metų akcijos koordinatorių. Pasak akcijos organizatorių, senoliai pasirinkti neatsitiktinai, mat, greitėjant gyvenimo tempui, jie vis dažniau pasijunta nebereikalingi, jų gyvenimo kokybei skiriamas nepakankamas dėmesys. Būtent knygų skaitymas yra puikus laiko leidimo būdas senyvo amžiaus žmonėms, nereikalaujantis daug fizinių jėgų ir energijos, o suteikiantis gerų emocijų, lavinantis vaizduotę, gerinantis kalbos ir bendravimo įgūdžius.

Prie kalėdinės knygų akcijos VU Kaune ištakų buvusi, ne vienus metus ją drauge su kultūros vadybos studentais organizavusi profesorė dr. Virginija Jurėnienė teigia, kad šis kasmetinis renginys labai reikalingas ir patiems studentams. „Vilniaus universiteto misija – puoselėti dvasines ir socialines vertybes, ugdyti aktyvius ir atsakingus piliečius bei visuomenės lyderius. Žvelgimas į opiausias visuomenės problemas ir jų sprendimų būdų ieškojimas lavina inovatyvų studentų mąstymą, didina sąmoningumą bei ugdo juos kaip asmenybes. Tad, mūsų rengiamos knygų Kalėdos virsta ne tik savotišku stebuklu senyvo amžiaus žmonėms, bet ir visapusiško studentų tobulėjimo laikotarpiu“, - įsitikinusi šios akcijos sumanytoja prof. dr. V. Jurėnienė.

Surinktos knygos bus kruopščiai atrinktos, šventiškai supakuotos ir išvežtos į Kauno Panemunės socialinės globos namus, kur VU KnF Meno vadybos magistrantai surengs poezijos skaitymo vakarą ir jo metu į įvairias veiklas įtrauks ir pačius senolius. Globos namų administracijos darbuotojai minėjo, kad dauguma jų gyventojų turi įvairių talentų: rašo eiles, deklamuoja ar dainuoja. Todėl studentai tikisi, kad bendromis pastangomis pavyks sukurti šventišką atmosferą ir suteikti daug gerų emocijų senoliams ir jų globėjams.

Knygos bus renkamos gruodžio 4-16 dienomis DXC technology poilsio ir laisvalaikio erdvėje (IV korp.) ir šalia prof. V. Gronskio auditorijos (II korp.).

Kviečiame visus dalyvauti akcijoje „Knygų Kalėdos VUKnF‘2017“!

Miglė Smaidžiūnaitė,

Meno vadybos I k. magistrantė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku