Plati VU KnF atstovų akademinių ir mokslinių vizitų geografija

vu kaune vizitai 2017Praėjusią vasarą  fakulteto mokslininkės atstovavo Vilniaus universitetui Kaune ne tik išvykose pagal Erasmus+ programą, bet ir prestižiniuose mokslo renginiuose įvairiose  pasaulio šalyse – nuo Vengrijos iki pat Jungtinių Amerikos Valstijų ir Japonijos.

 

 

Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto atstovės lankėsi Izraelyje ir JAV

Su Leona Toker 20170608 123959Dėstytojos dr.  Laura Niedzviegienė ir doc. dr.  Dovilė Vengalienė birželio pradžioje buvo išvykusios ERASMUS+ dėstymo vizito į Izraelį. Jeruzalės hebrajų universitete jos aktyviai diskutavo su kolegomis ir skaitė paskaitas apie kognityvinę lingvistiką ir konceptualiąsias metaforas kasdienėje kalboje ir poezijoje: dr. Dovilė Vengalienė – „Visible and Invisible Metaphors around Us“, dr. Laura Niedzviegienė – „Expression of Emotions in Poetic Discourse: A Case Study of Poetry by Else Lasker-Schüler“.

VU KnF mokslininkių viešnagę Izraelyje kuravo Jeruzalės hebrajų universiteto profesorė Leona Toker, kuri birželio pabaigoje viešėjo Vilniaus universitete Kaune. Profesorei L. Toker mūsų fakulteto mokslininkės L. Niedzviegienė ir D. Vengalienė dėkingos už joms skirtą laiką, pagalbą ir globą Jeruzalės hebrajų universitete dalijantis  su auditorija teorinėmis žiniomis ir praktine patirtimi.

Nuotraukos iš vizito Jeruzalės hebrajų universitete viduryje – prof. Leona Toker.

radaviciute2017Birželio 30 – liepos 2 dienomis Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto dėstytoja dr. Jūratė Radavičiūtė dalyvavo tarptautinėje mokslinėje konferencijoje IAWE 2017 (International Association of World Englishes), kuri vyko Sirakūzų mieste, Niujorko valstijoje, JAV. Renginyje dalyvavo 200 dalyvių iš 27 šalių. Konferencijos metu dr. J. Radavičiūtė skaitė pranešimą tema „The English language as a medium to teach World Literature: present day challenges and opportunities“.

 

Prof. V. Jurėnienė dalyvavo tarptautinėje mokslinėje konferencijoje Japonijoje

jureniene2017Ekonomikos, finansų ir vadybos instituto prof. dr. Virginija Jurėnienė liepos pradžioje dalyvavo tarptautinėje mokslinėje konferencijoje Business and Information‘2017 (BAI) Hirosimoje (Japonijoje). Konferencijoje, į kurią susirinko daugiau kaip 200 dalyvių iš viso pasaulio, buvo diskutuojama apie mokslinių tyrimų metodus, edukacijos, socialinės atsakomybės, įvairių klasterių kūrimo ir vystymo reikšmę valstybių ekonominiam vystymui ir kitas problemas globalaus pasaulio kontekste.

Profesorė  V. Jurėnienė skaitė pranešimą „Value Created by the Activities of Cultural Organizations for Communities and the State”, kuriame analizavo Lietuvos kultūros centrų kuriamas vertybes bendruomenėms ir valstybei. Mokslininkė labai vertina po pranešimo vykusioje diskusijoje gautas pastabas ir metodologinius patarimus, kadangi jos skaitytas pranešimas yra rengiamos monografijos „Kultūros centrų edukaciniai aspektai mobilizuojant bendruomenes“ dalis.

Profesorė džiaugiasi turėjusi galimybę ne tik naujai pažvelgti ir įvertinti savo vykdomus tyrimus kitų pasaulio mokslininkų tyrimų metodų kontekste, bet ir užmegzti kontaktus su Japonijos, Pietų Korėjos, Taivano, Portugalijos, Rusijos universitetų mokslininkais. „Tai svarbu rengiant paraiškas tarptautiniams projektams: Lietuva–Japonija, Lietuva-Taivanas-Latvija, Horizont2020 ir kt.“, – sako V. Jurėnienė ir priduria, kad konferencijoje Hirosimoje jai pavyko aptarti mokslinio bendradarbiavimo galimybes su Taivano ir Sankt Peterburgo, Lisabonos universitetų mokslininkais ir pakviesti juos dalyvauti VU KnF 2018 metais organizuojamame tarptautiniame kongrese FIHUSO-2018.

Dalyvaudama VU Mokslo skatinimo fondo ir LMT finansuotoje kelionėje į  Japoniją VU KnF profesorė puikiai suderino mokslinius ir edukacinius tikslus: aplankė Hirosimos Taikos atminties muziejų ir Taikos parko kompleksą, susipažino su Hirosimos meno ir taikomojo meno, etnografijos, istorijos muziejų, Hirosimos pilies ekspozicijomis bei Shukkein parku. Pasak V. Jurėnienės, jai,  kaip Lyginamųjų civilizacijų istorijos ir Lyčių istorijos ir teorijos BUS dėstytojai, labai svarbu kuo artimiau susipažinti su lankomos šalies kultūra, nes tokiu būdu atsiveria naujos galimybės interpretacijoms skaitomų paskaitų apie pasaulio kultūrą ir civilizaciją metu.

VU Kauno fakulteto MA programos Meno vadyba vadovė įsitikinusi, kad jos aplankyti  VIII a. O-Torii vartai ir Itsukushima Shrine kompleksas  Miyajima saloje, įtraukti į UNESCO paveldo sąrašą, taip pat yra reikšmingi moksliniu ir edukaciniu apsektais. Mat, viena iš profesorės V. Jurėnienės mokslinių interesų sričių yra kultūros paveldas, o meno vadybos magistrantams ji skaito modulį Kūrybinės industrijos.

onomastika 2017VU Kaune lituanistai – tarptautiniame onomastikos kongrese

Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto mokslininkės doc. dr. Ilona Mickienė ir doc. dr. Rita Baranauskienė rugpjūčio 27 d. – 2017 m. rugsėjo 1 dienomis dalyvavo XXVI tarptautiniame onomastikos kongrese Debreceno universitete (Vengrija), kur tomis dienomis buvo susirinkę garsiausi onomastikos tyrėjai.  Vilniaus universiteto Kauno fakulteto atstovės docentės Ilona Mickienė ir Rita Baranauskienė Antroponimikos sekcijoje  skaitė pranešimą Semantics and Structure of Lithuanian Nicknames (liet. Lietuvių pravardžių semantika ir struktūra) ir dalyvavo itin vertingose mokslinėse diskusijose. Mokslininkės džiaugiasi, kad kongreso dalyviai susidomėjo Vilniaus universiteto Kauno fakultete organizuojamu tarptautiniu kongresu FIHUSO-2018.

Nuotraukos – iš VU KnF mokslininkių asmeninių archyvų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku