Konferencijoje Suomijoje Lietuvai atstovavo VU Kauno fakulteto mokslininkės

RaimondaKasmetinė Europos dalykinės etikos tinklo (European Business Ethics Network - EBEN) konferencija „Būsimo tvaraus darbinio gyvenimo beieškant“ (Searching for Sustainability in the Future Working Life) vyko šių metų birželio 14-16 dienomis Jiuveskiulės universiteto Verslo ir ekonomikos mokykloje (Suomija). Konferencijoje savo mokslinių tyrimų ir praktikos lauko rezultatus pristatė VU KnF Filosofijos ir kultūros studijų katedros docentė dr. Raminta Pučėtaitė ir lektorė dokt. Raimonda Agnė Medeišienė.

Su mokslininkais iš Estijos, Indijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Prancūzijos,  Naujosios Zelandijos, Norvegijos, Suomijos, Vokietijos ir kt. mokslininkės diskutavo darbo ir šeimos integravimo, pranešimų apie neteisingą elgesį organizacijose praktikos, emocinio išnaudojimo,  sąmoningumo (mindfulness) ugdymo, verslo etikos mokymo metodų efektyvumo ir kt. klausimais. Aktualiomis temomis buvo skaitomi plenariniai pranešimai: dr. Pirkko Melville pristatė įkvepiančius Jiuveskiulės savivaldybės veiklos rezultatus įgyvendinant išmanaus, kūrybiško, aplinkai draugiško ir sveiko gyventi miesto strategiją, profesorius iš Cass verslo mokyklos (JK) dr. Hugh Willmott provokavo auditoriją apmąstyti mokslą iš antropocentrizmo ir ekocentrizmo perspektyvų, o Europos Parlamento narė Sirpa Pietikäinen atskleidė Europos Komisijos poziciją etikos ir socialinės atsakomybės klausimais ir kvietė mokslininkus prisidėti kuriant integruotą darnaus vystymosi rodiklių matavimo instrumentą.

VU SuomijojNe mažiau įspūdinga buvo ir konferencijos socialinė programa: pirmąjį vakarą organizatoriai dalyvius pakvietė į istorines, nuo XIX a. veikusios mokytojų rengimo mokyklos erdves neformaliai pabendrauti, o iškilminga vakarienė vyko moderniame Jiuveskiulės Atvirojo universiteto pastate, kur dalyviams koncertavo Jiuveskiulės universiteto Muzikos fakulteto dėstytojo suburta grupė iHUB kvartteti, muzikuojanti inovacija grįstomis pirštinėmis (girdėjome A. Vivaldi, The Beatles ir suomių liaudies melodijas), ir populiariąją muziką atliekanti studentų grupė, rimtą akademinę publiką išjudinusi šokiui.

Europos dalykinės etikos tinklas kasmet organizuoja dvi konferencijas: kasmetinę, kurioje savo tyrimų rezultatus ir gerąsias praktikas aptaria tiek akademinės, tiek verslo bendruomenės, ir tyrimų, kurioje savo tyrimų rezultatus, rengiamus straipsnius bei mokslo projektus pristato akademinės bendruomenės nariai ypač jaunieji tyrėjai. Organizacija veikia beveik 20 metų ir turi nacionalinius padalinius 18 Europos šalių, glaudžiai bendradarbiauja su analogiškomis organizacijomis visame pasaulyje. Šis renginys sutapo ir su Suomijos 100 metų nepriklausomybės ir 50 metų Jiuveskiulės verslo ir ekonomikos mokyklos jubiliejais. Mokykla patenka į 300 geriausių Pasaulio universitetų universitetų sąrašą QS World University reitinge. VU Kauno fakultetas su Verslo ir ekonomikos mokykla glaudžiai bendradarbiauja daugiau nei 10 metų.

Filosofijos ir kultūros studijų katedros docentė dr. Raminta Pučėtaitė 

1. R. A. Medeišienės nuotrauka
 2. Katarinos Mustonen (European Business Ethics Network EBEN) nuotrauka.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku