Akimirkos is muges 1VU KHF Verslo ekonomikos ir vadybos katedros atstovai tradiciškai dalyvavo Kauno miesto mokinių mokomųjų bendrovių (MMB) konkurse – mugėje, kuri vyko  2014 m. kovo mėn. 26 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Vilniaus universiteto Kauno humanitariniam fakultetui šiame kasmetiniame renginyje atstovavo dr. Rasa Bartkutė ir doktorantė Dovilė Ročkė iš Verslo ekonomikos ir vadybos katedros. Jos vertino mokinių pristatomas mokomąsias bendroves ir įteikė vieną iš pagrindinių apdovanojimų.

Mokinių verslumo idėjų gausa

Akimirkos is muges 2Mokinių mokomųjų bendrovių (MMB) konkursas – mugė tapo tarptautiniu, nes prie jo dalyvių prisijungė mokinių mokomosios bendrovės iš Norvegijos ir Danijos. Šiais metais savo gaminius ir paslaugas pristatė net 43 mokinių mokomosios bendrovės.Gausiu dalyvių skaičiumi išsiskyrė Kauno miesto „Saulės“ gimnazija, nuo jos neatsiliko ir svečiai iš užsienio.

Mugės metu žavėjo jaunųjų verslininkų idėjos, jų kūrybiškumas ir pastangos kuo profesionaliau pristatyti savo mokomąją bendrovę. Dalyvių sukurtuose stenduose buvo galima pamatyti įvairiausių prekių ir paslaugų: nuo rankų darbo papuošalų, dekoruotų puodelių, keramikos dirbinių, naujai sukurtų ir atgaivintų senovinių žaidimų, valgomų skanėstų iki renginių organizavimo paslaugų ir įvairių programėlių išmaniesiems telefonams. Verslumo mugėje  buvo pristatytas ir ypatingas laikrodis, specialus termometras slidinėjimo mėgėjams, o taip pat jaunimui aktualias problemas gvildenanti knyga. Didelio susidomėjimo sulaukė išskirtiniai lipdukai kortelėms, telefonams ir kitiems daiktams.

Jaunieji verslininkai ne tik aktyviai pristatė savo siūlomas prekes ir paslaugas, kurias vertino iš verslo, universitetų atstovų, bankų darbuotojų, studentų ir mokinių sudaryta komisija. Mokiniai diskutavo tarpusavyje ir su komisijos nariais, noriai klausėsi patarimų, kaip sėkmingai plėtoti pradėtą veiklą. Renginio metu taip pat vyko konferencija „Bendradarbiavimo patirties plėtotė, ugdant mokinių verslumą“.

MMB varžybose laimėjo geriausi

Danu moksleiviu bendroves apdovanojimasGeriausia 2014 metų mokinių mokomąja bendrove paskelbta Kauno „Saulės“ gimnazijos MMB „Stick‘em Up“. Geriausia tarptautine bendrove tapo mokinių mokomoji bendrovė „Sinni“ iš Norvegijos.

Renginio metu buvo išdalinti dar keli apdovanojimai. Specialią nominaciją laimėjo „Vyturio“ katalikiškos vidurinės mokyklos MMB „Amigos“. Geriausio interviu/komunikavimo verslo kalba nominaciją laimėjo MMB „Easy Ticket“ iš Danijos. Geriausio reklaminio filmuko ir praktiškiausios inovacijos apdovanojimai atiteko „Saulės“ gimnazijos MMB „Stick‘em Up“. Inovatyviausios/ novatoriškiausios verslo idėjos nominaciją laimėjo „Saulės“ gimnazijos MMB „Dvynukai“. Geriausio stendinio pristatymo nominacija atiteko Jono Basanavičiaus gimnazijos MMB „Reclamo“, šiai bendrovei atiteko ir nominacija už tvarią plėtrą. Geriausios idėjos nominacijas laimėjo S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos MMB „Jauki idėja“ ir „Saulės“ gimnazijos MMB „Meškila“. Geriausio logotipo nominacija atiteko „Saulės“ gimnazijos MMB „Biko“. Lietuviškiausia idėja buvo pripažinta „Saulės“ gimnazijos MMB „P.I.T.“, o technologiškiausia idėja – mokinių mokomoji bendrovė „GES-Green Economic Solution“ iš Danijos.

VU KHF atstovai įvertino draugiškiausią idėją

Verslo ekonomikos ir vadybos katedra išrinko ir apdovanojo nugalėtoją socialiai atsakingo/aplinkai draugiškiausio verslo idėjos nominacijoje. Juo buvo pripažinta mokinių mokomoji bendrovė „Quick Can“ (Danija), kuriu pasiūlė novatorišką programėlę išmaniesiems telefonams, padėsiančią taupyti maistą. 

Kauno miesto mokinių mokomųjų bendrovių (MMB) konkurso metu buvo pastebėta, kad kiekvienais metais šis renginys sulaukia vis daugiau dalyvių ir partnerių, norinčių ne tik vertinti jaunuosius verslininkus ar juos apdovanoti, bet ir dalintis sukaupta patirtimi, skatinti veiklius mokinius siekti savo svajonių bet kokiomis aplinkybėmis

Verslo ekonomikos ir vadybos katedros

doktorantė Dovilė Ročkė


Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku