LASS vukhf 2015Germanų filologijos katedros dėstytoja dr. Laura Niedzviegienė tris spalio savaitgalius dalyvavo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse „Žmonių su regos negalia kultūrinė integracija ir meno pažinimas, taikant teatro ir šokio improvizacijos metodus“. Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje vykusiose dirbtuvėse dalyvavo žmonės su regos negalia ir specialistai, dirbantys su jais ir jiems – iš viso daugiau nei 50 dalyvių iš visos Lietuvos.

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos į šias dirbtuves pakviesta dr. Laura Niedzviegienė Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete  dėsto Garsinio vaizdavimo ((audio)vizualinės produkcijos pritaikymas žmonėms su regos negalia) dalyką Audiovizualinio vertimo programos studentams. LASS surengtų kūrybinių dirbtuvių metu L. Niedzviegienė dalyvavo edukacinėje Nacionalinės dailės galerijos ir „Pojūčių teatro“ programoje (spalio 2 d.), kontaktinės improvizacijos kūrybinėse dirbtuvėse, kurias vedė šokio pedagogė Julija Melnik (spalio 3–4 ir 17–18 d.), bei aktoriaus Andriaus Žebrausko teatrinės improvizacijos kūrybinėse dirbtuvėse (spalio 24–25 d.).

lass 2015 vukhf„Dalyvavimas dirbtuvėse padėjo iš arčiau pažinti aklųjų pasaulį, jo iššūkius, atrasti, kokie drąsūs ir kūrybingi yra šie žmonės, permąstyti jau turėtą patirtį ir pagilinti suvokimą apie tai, kokie metodai tinkamiausi pritaikant audiovizualinę produkciją akliesiems ir silpnaregiams.“ – pasakoja dr. Laura Niedzviegienė. Ji džiaugiasi, kad šių kūrybinių dirbtuvių metu su Nacionalinės dailės galerijos edukatore Egle Nedzinskaite pavyko aptarti galimas tolimesnio bendradarbiavimo kryptis: VU KHF Audiovizualinio vertimo studentų praktikos Nacionalinėje dailės galerijoje galimybes, bendrų projektų, skirtų gerinti vizualiojo meno prieinamumą žmonėms su regos negalia, rengimą.

Paskutinę LASS projekto dieną VU KHF dėstytoją kalbino ir apie įgytą patirtį bei įspūdžius teiravosi radijo stoties „Laisvoji banga“ laidos „Aklas pasimatymas“ kūrėjai. Laida bus transliuojama lapkričio mėnesį http://www.laisvojibanga.lt/category/aklas-pasimatymas/. Kviečiame sekti laidos naujienas ir pasiklausyti interviu!

Germanų filologijos katedros informacija

Nuotraukos – Linos Puodžiūnienės, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos vyresniosios specialistės.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku