ivus 20182018 m. balandžio 27 d. Vilniaus universiteto Kauno fakultete (VU KnF) vyko 23-oji tarpuniversitetinė magistrantų ir doktorantų konferencija „Informacinė visuomenė ir universitetinės studijos“ (IVUS 2018). Renginį  šiemet koordinavo VU KnF Taikomosios informatikos institutas.

IVUS 2018 konferencijoje Vilniaus universiteto Kauno fakultete buvo pristatyta daug įdomių pranešimų apie informacinių technologijų taikymą, dirbtinį intelektą, žinių inžineriją, programų inžineriją, formalius ir matematinius metodus, jų taikymą. Kai kurie autoriai savo tyrimus pristatė nuotoliniu būdu. Jau antrąjį kartą konferencija buvo tarptautinė ir sulaukė dalyvių iš 15 šalių – Lietuvos, Lenkijos, Italijos, Latvijos, Turkijos, Irano, Pakistano, Egipto, Gruzijos, Indijos, Nigerijos, Rusijos, Graikijos, Maroko ir Moldovos.

ivus2018Konferencijos metu buvo išrinktas geriausias konferencijos straipsnis: tai mokslininkų iš Gruzijos Maksim Iavich, Giorgi Iashvili ir Avtandil Gagnidze straipsnis „Hash based digital signature scheme with integrated TRNG“.

Visų konferencijos dalyvių straipsnius galima bus perskaityti elektroniniame konferencijos leidinyje, kuris bus patalpintas į CEUR Workshop Proceedings internetinę svetainę http://ceur-ws.org/.

Sveikiname visus dalyvius, linkime sėkmingų mokslinių tyrimų ir tikimės vėl susitikti kitose konferencijose!

Apie konferenciją „Informacinė visuomenė ir universitetinės studijos“ (IVUS)

ivus2018 vuknfKonferencija IVUS2018 yra tradicinė kasmet vykstanti konferencija, kurią nuo 1995 metų paeiliui organizuoja trys Kauno universitetai: Vilniaus universiteto Kauno fakultetas, Kauno technologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas  (Lietuva).

Šiemet IVUS konferencija jau antrus metus iš eilės apjungė tris konferencijas – balandžio 27 d. vyko IT2018, ICYRIME2018, o SYSTEM2018 vyks gegužės 29 d. Glivicėje, Lenkijoje. Konferencija subūrė magistrantus, doktorantus bei jaunuosius mokslininkus dalytis idėjomis, pristatyti savo tyrimų rezultatus ir užmegzti ryšius su kitais mokslininkais bei verslo atstovais.

IT2018 siekia sukurti erdvę diskusijoms ir paskatinti bendradarbiavimą tarp magistrantų, doktorantų ir komercinių institucijų, tokiu būdu suteikti naujų galimybių moksle ir siekiant karjeros. Tradiciškai konferencija organizuojama Kaune, antrame pagal dydį Lietuvos mieste.

ivus2018 knfICYRIME2018 – tarptautinė konferencija, skirta jauniesiems mokslininkams, žengiantiems pirmuosius žingsnius kaip savarankiškiems autoriams ir technologijų, kompiuterių mokslo, inžinerijos, informatikos, elektronikos, matematikos ir taikomųjų mokslų tyrėjams. Konferenciją nuo 2016 m. organizuoja Katanijos universitetas (Italija).

SYSTEM2018 – tarptautinis jaunųjų technologijų, kompiuterių mokslo, inžinerijos, informatikos, elektronikos, taikomųjų mokslų ir matematikos mokslininkų simpoziumas, nuo 2016 m. organizuojamas Silezijos technikos universiteto (Lenkija).

Daugiau nuotraukų

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku