1Penkiasdešimt penktais savo veiklos metais Vilniaus universitetas Kaune išlydėjo dar vieną VU Kauno fakulteto (VU KnF)  absolventų laidą, kuriai buvo įteikti garbingi seniausio šalies  universiteto diplomai.

Keturiolikos iš šiemet studijas baigusių beveik pusantro šimto bakalaurų ir dviejų magistrų akademiniai pasiekimai įvertinti Cum Laude diplomais. Brandžia moksline veikla pasižymėjusiam verslo vadybos magistrui Justui Štreimikiui, studijų programos Tarptautinio verslo vadyba absolventui, įteiktas  Magna Cum Laude diplomas.

Šiemet studijas  baigė pirmoji VU KnF studijų programos Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos laida – 37 finansų bakalaurai, kurių dauguma jau šiuo metu yra susiradę darbo vietas.

VU informatikos mokslų magistro diplomai įteikti keturiems studentams iš užsienio (Bangladešo, Indijos ir Kamerūno), sėkmingai baigusiems Verslo informatika studijas anglų kalba VU Kaune. 

2VU Kauno fakulteto absolventus sveikino garbūs svečiai 

Diplomų įteikimo iškilmės birželio 14 dieną Kauno evangelikų liuteronų Švč. Trejybės bažnyčioje tradiciškai prasidėjo Vilniaus universiteto  ir Kauno fakulteto vėliavų įnešimo ritualu ir akademinio jaunimo himnu „Gaudeamus“, kurį absolventai ir dėstytojai giedojo kartu su fakulteto choro „Veni gaudere“ merginomis. Choristės drauge su  vadove Adele Mikalkėniene susirinkusiems į šventę  skyrė ir nuotaikingus muzikinius sveikinimus. 

VU Kauno fakulteto absolventus sveikino ir kuo geriausios kloties jiems linkėjo Vilniaus universiteto studijų prorektorius doc. dr. Valdas Jaskūnas, fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys ir LR Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierė dr. Loreta Tauginienė. Iškilmėse dalyvavo VU KnF akademinių reikalų prodekanė prof. dr. Daiva Aliūkaitė,  prodekanas infrastruktūrai ir plėtrai doc. dr. Saulius Masteika, fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto direktorė prof. dr. Danguolė Satkauskaitė, Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto direktorius dr. Giedrius Romeika bei VU KnF dėstytojai. 

3VU prorektorius Valdas Jaskūnas pabrėžė, jog studijos prestižiškiausiame Lietuvos universitete reikalauja nemažų pastangų ir džiaugėsi, kad VU KnF absolventai buvo atkaklūs, todėl ir pasiekė gerų rezultatų. V. Jaskūnas atkreipė dėmesį į tris pagrindines pirmaujančio šalyje Vilniaus universiteto studijų dedamąsias: studentų talentus, studentų ambicijas ir studentų bei visos akademinės universiteto bendruomenės pastangas, kad Vilniaus universiteto absolventai būtų konkurencingi šiuolaikinėje darbo rinkoje, kurdami savo ir valstybės ateitį. „Kelkite sau didelius tikslus ir keiskite, tobulinkite save, mūsų šalį ir pasaulį!”- ragino šių metų bakalaurus ir magistrus prorektorius, linkėdamas jiems visose pasirinktose veiklose išsaugoti Vilniaus universiteto ambiciją siekti kuo aukštesnių rezultatų visose srityse. Prorektorius taip pat kvietė  VU KnF absolventus prisijungti prie gausiausios ir įtakingiausios šalyje organizacijos ir bendruomenės – VU alumnų judėjimo ir tapti aktyviais alumnų draugijos nariais.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierė dr. Loreta Tauginienė linkėjo absolventams ir toliau eiti tyrinėjimų, tobulėjimo ir atradimų keliu, visada ieškoti inovatyvių ir socialiai atsakingų sprendimų, kad būdami dorais ir aktyviais piliečiais jie saugotų ištikimybę Vilniaus universiteto vertybėms ir prisidėtų prie savo šalies gerovės kūrimo. 

4Prieš įteikdamas diplomus magistrams dekanas pasidžiaugė augančiu fakulteto jaunųjų mokslininkų potencialu ir pasveikino šių metų studijų programos Meno vadyba absolventę magistrę Kristiną Dapkutę – Lietuvos mokslų akademijos (LMA) studentų mokslinių darbų konkurso laureatę. LMA premija Kristinai skirta už mokslo darbą „Kūrybinio turizmo vystymas regionuose“. Jos darbo vadovė, fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto profesorė dr. Virginija Jurėnienė sako, kad „moksliniai studentės gebėjimai atsiskleidė jau bakalauro studijų metu, kai studijuodama Kultūros vadybos programoje mergina aktyviai įsitraukė į tyrimus kultūrinio turizmo srityje ir dalyvavo ne vienoje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje, o tęsdama studijas magistrantūroje ji toliau gilinosi į pasirinktą problematiką ir tyrinėjo turizmo vystymą regionuose“.

VU KnF dekanas doc. Kęstutis Driaunys absolventams priminė Vilniaus universiteto šūkį: Hinc itur ad astra! (iš čia kylama į žvaigždes) ir dėkojo už pasitikėjimą Vilniaus universitetu. Dekanas džiaugėsi, kad jaunieji anglų ir rusų kalbų, audiovizualinio vertimo, lietuvių filologijos ir reklamos, ekonomikos ir vadybos, finansų ir apskaitos, kultūros vadybos verslo informatikos specialistai savo sėkmės istorijas pradėjo kurti Vilniaus universitete Kaune, čia augdami ir kaip pasirinktų sričių specialistai, ir kaip žmonės, o žinių dvasią jiems įkvėpė savo darbui atsidavę dėstytojai.

6Su Alma Mater šiltai atsisveikino VU KnF‘2019 absolventai

Cum laude diplomu įvertinta humanitarinių mokslų magistrė Monika Triaušytė, studijų programos Viešojo diskurso lingvistika absolventė, kvietė visus pamąstyti apie tai, ką reiškia save dalyti, dalinti: „Bakalauro studijas baigiau Vilniuje, VU Filologijos fakultete. Gyvenimas ir studijos Kaune man buvo iššūkis ir išėjimas iš komforto zonos. Nežinojau ir nenumaniau, kad savęs išdalinsiu tiek daug, o aplinkui esantys žmonės man save išdalins dar daugiau. Mane pasitiko atviri, paslaugūs, draugiški ir žingeidūs kolegos, kuriems atidaviau savo nedrąsią šypseną, o jie man – draugystę ir pagalbą. Dėstytojai, kompetentingi savo sričių specialistai ir tiesiog nuoširdūs žmonės, mane drąsino, skatino domėtis ir intrigavo įvairiais moksliniais klausimais, diskusijomis. Aš jiems atidaviau savo klausimus ir dvejones, o jie man – kruopščiai paruoštas paskaitas, atviras diskusijas paskaitose ir laiką po darbo valandų atsakydami į neraminančius klausimus dėl studijų, kad išlaikytų susidomėjimą, entuziazmą, maksimalizmą“. Monika pabrėžė, kad „būtent nuoširdus savęs dalijimas Kauno fakultete buria glaudžią bendruomenę, į kurią visada gera sugrįžti – mes čia palikome svarbią dalį savęs, kad išeitume tokie, kokie esame dabar“. 

Susirinkusius sužavėjo bakalaurų vardu kalbėjusių studijų programos Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos pirmosios  laidos absolvenčių nuoširdumas: „Mes esame tokios pat, kaip ir visa šių metų laida: truputį naivios, truputį pavargusios ir beprotiškai laimingos, kad mums pavyko. Todėl mūsų palinkėjimas visiems labai paprastas: niekada nesekime kitų pavyzdžiu – sekti kitą yra protinga nebent tada, jei esi pasiklydęs miške. Kitu atveju vadovaukimės savo intuicija, nes būtent ji mus atvedė iki ten, kur esame dabar“. „Būkime drąsūs, nebijokime naujų iššūkių, net jeigu jie ir baugina iš pirmo žvilgsnio. Juk visos gražiausios gyvenimo akimirkos mūsų dar tik laukia ateityje“, - įsitikinusios finansų bakalaurės Miglė Jusevičiūtė ir Eglė Deimantavičiūtė.

7Atsiimdamas VU magistro diplomą informatikos magistras Sarafat Biswas iš Bangladešo, studijų programos Business Informatics absolventas, dėkojo VU KnF  dėstytojams, administracijai ir visam personalui bei savo grupės draugams už bendradarbiavimą ir visapusišką palaikymą studijų metu. Vilniaus universitetas Kaune jį sužavėjo savo unikalumu, aplinka, biblioteka ir visa tai, jo manymu,  suteikė jam milžiniškas galimybes ateityje siekti savo svajonių ir karjeros aukštumų. „Savo tautiečius drąsinsiu rinktis bakalauro, magistro ir doktorantūros studijas Vilniaus universitete“, - žadėjo Sarafat‘as, pasirengęs tapti VU ambasadoriumi Indijoje, Bangladeše, Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kad būtų ieškoma galimybių supaprastinti studijų VU pasirinkimo tvarką šių šalių piliečiams. 

Sveikiname visus VU KnF‘2019 absolventus ir dėkojame už teisingą pasirinkimą – studijuoti Vilniaus universitete Kaune!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku