TX1Kovo 2-6 dienomis VU Kauno fakultete lankėsi organizacijos Training Experience įkūrėjas ir vadovas Fernando Jose Gomez Gil.

Susitikimų su juo metu studentai išgirdo daug naudingų patarimų apie tai, kaip susirasti tinkamą įmonę profesinei praktikai ir kaip ieškoti tam reikalingų kontaktų. Dalydamasis praktiniais patarimais apie karjeros planavimą svečias pabrėžė tam tikrų įgūdžių/gebėjimų (angl. soft skills) svarbą. Mat, jų labai prireikia ne tik rengiant CV ir rašant motyvacinį laišką, bet ir tvarkant asmenines paskyras socialiniuose tinkluose, kuriomis darbdaviai domisi ne mažiau nei potencialių darbuotojų gyvenimo aprašymu.

 

TX3Training Experience (https://www.trainingexperience.org/) įkurta 2012 m. Valensijoje, Ispanijoje. Jos įkūrėjas Fernando Jose Gomez Gil savo paties studijas ir stažuotes užsienio universitetuose pagal įvairias mainų programas atsimena kaip geriausią gyvenimo laikotarpį. Nors, pasak jo, pradžia nebūdavo lengva, – reikėdavo susirasti tinkamą stažuotę užsienyje, o nuvykus prisitaikyti prie naujos kultūros, susitvarkyti visus reikiamus dokumentus, susijusius su draudimu, vizomis ir kt., susirasti būstą, naujų draugų ir pan. Tačiau Fernando įsitikinęs kad būtent asmeninė patirtis padėjo jam rasti geriausius šių problemų sprendimo būdus ir jų pagrindu sukurti mokymo patirtį, kurios misija – pristatyti jauniems talentams galimybes, kurių jie verti.

„Vienas iš pagrindinių Training Experience tikslų yra skatinti jaunų studentų mobilumą užsienyje, kad jie įgytų naudingos profesinės patirties kitoje šalyje. Mes stengiamės sumažinti barjerus tarp įmonių, universitetų ir studentų, sujungdami juos ir suteikdami jiems geriausią patirtį. Įmonių iššūkis – surasti tinkamiausią būdą pritraukti studentus naudingai kokybiškai praktikai, o studentams aktualu ją atlikti patikimoje įmonėje. Mes siekiame palengvinti visų projekto veikėjų sąveiką ir sumažinti administracinius suvaržymus bei laiko švaistymą“, - apie organizacijos siekius skatinti tarptautinį verslą megzti ryšius su naujos kartos kvalifikuotais specialistais pasakojo jos vadovas Fernando Jose Gomez Gil.

Parengta pagal VU KnF tarptautinių ryšių koordinatorės Livijos Grikietis informaciją

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku