vu kaune fintechVilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) mokslininkai iš Socialinių tyrimų ir taikomosios informatikos instituto (SMTII) aktyviai plėtoja tarptautinius ryšius ir bendradarbiavimą su finansų technologijų (fintech) srities tyrėjais.

Vilniaus universitete Kaune vykdomos studijų programos Finansų technologijos (FinTech) komiteto (SPK) pirmininkas doc. dr. Saulius Masteika drauge su fintech srities tyrėjais iš Austrijos ir Lenkijos yra Šveicarijoje registruoto e. žurnalo https://www.mdpi.com specialaus priedo Blockchain and Smart Contract Technologies redaktoriai. Elektroninio leidinio turinys kuruojamas bendradarbiaujant su kolegomis iš Vienos universiteto ir Poznanės ekonomikos universiteto – Erich Schweighofer (University of Vienna, Austria) bei Piotr Stolarski (Poznan University of Economics, Poland). Šiais metais išėjo pirmas žurnalo priedo leidimas, skirtas būtent vienai iš fintech inovacinių krypčių, susijusių su blokų grandinių bei išmaniųjų kontraktų tyrimais ir taikymais.

Docentas dr. Saulius Masteika informuoja, kad šią vasarą, 2020 metų liepos 8-10 dienomis, Kolorado universitete (JAV) organizuojama mokslinė konferencija BIS2020 (Business Information Systems 2020) (https://bisconf.org/2020/bsct/ ), kurios metu VU Knf mokslininkai kartu su kolegomis iš užsienio kuruos Blokchcain and smart contract technologies  sekciją. Šiais metais nuotoliniu būdu vyksiančiai konferencijai jau pateiktos fintech krypties publikacijos iš JAV, Olandijos, Lietuvos, Rusijos ir kitų šalių universitetų bei mokslo institutų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku