socialiniai mokslai 02 02Ne vienas antrosios pakopos studentas, šiuo metu studijuojantis Vilniaus universiteto Kauno fakultete (VU KnF) pabrėžia, kad yra patenkintas savo sprendimu rinktis magistro studijas vieninteliame iš 14-kos geriausio Lietuvos universiteto fakultetų, kuris veikia ne Vilniuje, o pačiame Lietuvos centre – Kaune. VU KnF vykdomų originalių magistro studijų programų spektras platus – nuo humanitarinių ir socialinių iki verslo ir viešosios vadybos bei informatikos mokslų sričių: https://www.knf.vu.lt/stojantiesiems/magistranturos-studijos.

Magistrantų atsiliepimai apie pasirinktas studijas iš fakultete vykdomų devynių magistro programų (dvi iš jų – anglų kalba) visada aktualūs tiek studijų organizatoriams, tiek ir naujai jas besirenkantiems. Studijuojančiųjų pastabos ir pasiūlymai padeda nuolat tobulinti studijų procesą, programos kūrėjams atnaujinant išskirtinį jos turinį ir ieškant studentų lūkesčius geriausiai atitinkančio formato.

Dilyte NoraStudijos orientuotos į globalaus pasaulio ir tvarios ekonomikos poreikius

Magistrantas Tadas Abromavičius, UAB „Statau pats“ projektų vadovas, studijas Tarptautinio verslo vadyba (anglų k.) pasirinko dėl patogios fakulteto lokacijos, Vilniaus universiteto prestižo ir dėstytojų kvalifikacijos. Ja pasikliaudamas vaikinas iš karto po logistikos ir prekybos studijų (VDU Žemės ūkio akademijoje) rinkosi novatorišką programą, suteikiančią globaliomis sąlygomis veikiančiam verslui reikalingų įgūdžių ir žinių. Jis sako esąs patenkintas perspektyviai sudėliota studijų medžiaga ir pabrėžia, kad visose probleminėse situacijose susidūrė su operatyvia dėstytojų pagalba. Todėl rekomenduodamas šią programą kitiems Tadas kviečia ypač vertinti VU KnF dėstytojų darbą, nes pats patyrė, kokias dideles pastangas įdeda pastarieji, kad naujausia studijų programos informacija būtų įtaigi ir pasiektų kiekvieną studentą.  

Antrosios pakopos programą Tvariųjų finansų ekonomika iš karto po bakalauro studijų Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos pasirinkusi Nora Dilytė prisipažįsta labai norėjusi tęsti studijas Vilniaus universitete Kaune: „Atsiminimai po pirmosios pakopos studijų buvo patys geriausi. Kai internete ieškodama man patrauklios krypties pamačiau pranešimus apie naują VU KnF programą „Tvariųjų finansų ekonomika“, kuri pasirodė įdomi ir perspektyvi, ilgai nesvarstydama pasirinkau būtent ją ir labai džiaugiausi, kad studijuosiu ten pat, kur baigiau bakalauro studijas“. Mergina sako, kad jos lūkesčiai yra patenkinti, nes studijuojami dalykai yra aktualūs, o dauguma dėstytojų – aukščiausio lygio profesionalai: „Pats studijų procesas gana aiškus ir nuoseklus, o dėstytojai tikrai žmogiški, todėl problemų komunikuojant nėra ir visada sulaukiame atsako į savo klausimus bei patarimų. Stojant į magistro studijas kai kas gąsdino, jog bus daug teorijos ir mažai praktikos. Tačiau šioje programoje praktikos labai daug ir ji tikrai reikšminga“.

VU KnF magistrantūrą noriai renkasi ir kitų šalies aukštųjų mokyklų absolventai

barauskaiteKvalifikuotais tvariųjų finansų specialistais siekia tapti ne tik VU KnF bakalauro studijų absolventai, bet ir jau dirbantys šioje srityje profesionalai. AB „Šiaulių bankas“ Rizikų valdymo skyriaus analitikė Gerda Barauskaitė baigė taikomosios matematikos ir finansų bakalauro studijas KTU, o magistrantūrai pasirinko VU Kauno fakultetą ir tvariųjų finansų ekonomikos programą pagal sąsajas su savo I pakopos studijų tematika ir dėl dirbančiam žmogui patogaus paskaitų laiko. Merginos nuomone, ši studijų programa trumpa, todėl lengva studijų procesą derinti su darbu, be to, ji aktuali šių dienų realijose, kur vis labiau akcentuojamas tvarumas, darna, socialinė atsakomybė. „Programa labai įvairi – nuo teorinių dalykų apie socialinę atsakomybę, globalią ekonomiką, aplinkos apsaugą iki investicijų, tikimybių, ekonominių tyrimų metodų. Siūlyčiau šią programą bakalaurams rinktis, kadangi įgyjamas žinių spektras yra labai platus ir kiekvienas gali rasti sau patinkančią sritį“, – pabrėžia Gerda. O programos kuratoriams ji siūlytų nebent dar geriau subalansuoti teorinių paskaitų ir praktinių užsiėmimų kiekį, kad būtų kuo geriau įsisavinama dėstoma medžiaga, kurią perteikia malonūs, bendraujantys ir išmanantys savo dėstomas sritis dėstytojai.

Magistro studijos Vilniaus universitete Kaune – tai įtraukiantis studijų procesas ir puikios perspektyvos, jauki aplinka ir betarpiško bendravimo su bendramoksliais bei dėstytojais galimybės. Pasirinkę bet kurią iš VU KnF magistrantūros studijų programų tuo įsitikinsite patys!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku