skelbimas mag pr 05Ne vienas antrosios pakopos studentas, šiuo metu studijuojantis Vilniaus universiteto Kauno fakultete (VU KnF) pabrėžia, kad yra patenkintas savo sprendimu rinktis magistro studijas vieninteliame iš 14-kos geriausio Lietuvos universiteto fakultetų, kuris veikia ne Vilniuje, o pačiame Lietuvos centre – Kaune. VU KnF vykdomų originalių magistro studijų programų spektras platus– nuo humanitarinių ir socialinių iki verslo ir viešosios vadybos bei informatikos mokslų sričių: https://www.knf.vu.lt/stojantiesiems/magistranturos-studijos.

Magistrantų atsiliepimai apie pasirinktas studijas iš fakultete vykdomų devynių magistro programų (dvi iš jų – anglų kalba) visada aktualūs tiek studijų organizatoriams, tiek ir naujai jas besirenkantiems. Studijuojančiųjų pastabos ir pasiūlymai padeda nuolat tobulinti studijų procesą, programos kūrėjams atnaujinant išskirtinį jos turinį ir ieškant studentų lūkesčius geriausiai atitinkančio formato. Šiuo metu besirenkančiųjų magistro studijas dėmesiui – ir pačių dėstytojų pastebėjimai apie VU KnF programų privalumus.

 

Tarpdalykinėse Finansų technologijų (FinTech ) studijose – darni šiuolaikinių informacijos sistemų ir modernių finansų jungtis

VU Kauno fakultete vykdomose studijų programose Finansų technologijos (FinTech), Finansų technologijos (FinTech) (anglų k.) rengiami itin paklausūs aukštesnės ir aukščiausios grandies šiuolaikinių finansinių technologijų industrijos specialistai inovatyviems bankininkystės, investicinio draudimo ir pan. sektoriams, valstybinėms ir privačioms organizacijoms.

ugne palijanskaitePraėjusiais metais baigusi finansų studijas KTU Ugnė Palijanskaitė įstojo į VU KnF magistrantūrą studijuoti Finansų technologijos (FinTech). Magistrantė sako norėjusi išbandyti ką nors naujo nei KTU, todėl studijos Vilniaus universitete, jos manymu, buvo tinkamiausias pasirinkimas: „Fintech pasirinkau, kadangi bakalauro studijų metu itin trūko praktinių įgūdžių, be to, finansai šiuo metu yra neatsiejami nuo naujausių informacinių technologijų (IT). Kadangi manęs iki tol įgytos IT žinios netenkino, siekiau jas tobulinti ir tvirtų įgūdžių įgyti FinTech magistro studijose“. Pasak Ugnės, jos lūkesčiai pateisinti, tačiau pačiai teko patirti, kokia plati yra IT sritis , todėl studijų procesas pareikalauja daugiau pastangų ir darbo iš tų, kurie neturi tvirtų šios srities pradmenų. Sėkmingai įveikusi šias kliūtis mergina sako puikiai suprantanti, kad daug kam Fintech studijos VU Kaune yra patrauklios savo trukme. Visgi pagrindinis motyvas, kodėl verta rinktis šią programą, – „įgyjamos praktinės žinios, praktinių užduočių gausa, taip pat įdomios ir naudingos paskaitos bei plati, gili dėstytojų patirtis”.

FinTech studijos – ne tik IT, finansų ar ekonomikos bakalaurams!

Tarpdalykinės FinTech magistro programos studijų komiteto pirmininko VU Kauno fakulteto docento dr. Sauliaus Masteikos nuomone, studijuoti joje gali ne tik IT, finansų ar ekonomikos bakalaurai. Mat, šios studijos apima platų mokslų krypčių ir technologinių sprendimų spektrą, o darbui FinTech sektoriuje labai reikalingi ne tik technologinių krypčių specialistai, bet ir finansininkai, teisininkai, vadybininkai, verslininkai, ekonomistai. „Mūsų rengiamų kvalifikuotų specialistų tarpdalykiškumas įgalina juos integraliau diegti visuomenės poreikiams palankius sprendimus, užtikrinant saugų ir tvarų jų naudojimą“, – įsitikinęs VU Kauno fakulteto prodekanas. O besirenkantiems šias studijas, pasak jo, svarbu žinoti, kad pagrindiniai gebėjimai ir savybės turėtų būti siejami su inovacijomis ir technologijų taikymu: „Pasirinkę studijuoti FinTech spręs blokų grandinės ir finansų technologijų tobulinimo uždavinius, išmoks valdyti investicinius portfelius alternatyviose finansų rinkose, užsiims naujų produktų rinkoje kūrimu, inovacijų taikymu finansų, verslo, IT srityse. Tam reikalingi tiek socialinių, tiek fizinių ar technologijos mokslų bakalauro studijas baigę absolventai“, – sako docentas S. Masteika ir primena, kad FinTech studijas finansuoja LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Į FinTech studijų procesą integruojami naujausių mokslinių tyrimų ir projektų rezultatai

Be to, Lietuvos Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) ekspertas pabrėžia, kad VU Kauno fakulteto mokslininkai aktyviai plėtoja bendradarbiavimą su finansų technologijų srities tyrėjais iš viso pasaulio. Todėl FinTech absolventų gebėjimai (sėkmingai taikyti finansinių instrumentų bei pažangių informacinių komunikacinių technologijų sprendimų žinias tiek klasikinėse, tiek inovatyviose, centralizuotose ir decentralizuotose e. rinkose) Vilniaus universitete Kaune ugdomi teorinius ir praktinius jų būsimos veiklos modelius orientuojant į naujausiais moksliniais tyrimais grįstus pasiekimus.

Magistro studijos Vilniaus universitete Kaune – tai įtraukiantis studijų procesas ir puikios perspektyvos, jauki aplinka ir betarpiško bendravimo su bendramoksliais bei dėstytojais galimybės. Pasirinkę bet kurią iš https://www.knf.vu.lt/stojantiesiems/magistranturos-studijos tuo įsitikinsite patys!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku