Rugsėjo 10 dieną fakulteto bendruomenė susitiko su rektoriumi prof. R. Petrausku. Rektorius supažindino su strateginiais universiteto tikslais. Vizito metu buvo diskutuojama apie Vilniaus universiteto išskirtinumą, integralumą, tobulėjimo siekį tiek išorėje, tiek ir vidinėje aplinkoje. Rektorius pabrėžė dėstytojų bei studentų vaidmenį ir vertę universitete, visuomenėje, studijų kokybę, ekologiją, aptarė universiteto infrastruktūros klausimus.

rektorius

 

 Susitikimo su bendruomene metu R. Petrauskas priminė universiteto kaip išskirtinės aukštosios mokyklos atsakomybę visuomenei, kai itin svarbus ne tik išorinis, bet ir vidinis tobulėjimas. Rektorius pabrėžė, kad Vilniaus universitetas turi „<…> tapti išskirtiniu universitetu Lietuvoje bei tarptautiškai atpažįstamu mokslo ir studijų centru“.Vienas iš svarbiausių aspektų, kuriuos vizito metu paminėjo R. Petrauskas, tai universiteto integralumas. Rektorius akcentavo mokslo ir studijų vienovę: „Vienas be kito geram universitete negali būti. Studijos maitina ir kuria naują kartą“.

Kalbėdamas apie mokslą, R. Petrauskas pabrėžė mokslininko kaip viešo asmens atsakomybę ir vertę. „<...> kas be jo [mokslo] paaiškins visuomeninius reiškinius, jeigu ne jis pats“, – teigė rektorius. R. Petrauskas akcentavo, kad sieks didesnio mokslininkų veiklos įvertinimo.

Rektorius akcentavo, kad universitete tiek dėstytojams, tiek studentams turi būti suteikiamos geriausios sąlygos dirbti ir tobulėti. Taigi buvo iškelta dėstytojų akademijos idėja, kurioje kiekvienas galėtų tobulėti bei bendradarbiauti tarpusavyje, t. y. semtis žinių ne tik iš kolegų, bet ir kitų tam tikros srities ekspertų.  Kalbėdamas apie studentus, rektorius užsiminė apie siekį dar daugiau integruoti esamus ir būsimus studentus į universiteto akademinę bei laisvalaikio erdvę.

Susitikimo su Kauno fakulteto bendruomene metu, rektorius užsiminė ir apie ekologijos svarbą: „<...> ekologija yra tas raktinis žodis, kuris dabar daug ką keičia“, – teigė R. Petrauskas. Rektoriaus nuomone, universiteto aplinka turi būti kuo daugiau ekologizuota, tai viena iš prioritetinių sričių.

Kalbėdamas apie plėtrą, rektorius teigė, kad „<...> plėtra, visų pirma, yra per partnerystes“. Taigi vienas iš rektoriaus tikslų – stiprinti bendradarbiavimą tiek su Lietuvos, tiek su užsienio partneriais.

Dar viena sritis, kurioje tikimasi pokyčių – universiteto infrastruktūra. Rektorius teigė svarstysiąs bendrabučių, botanikos sodų, bibliotekų atnaujinimo klausimus.

Išskirtinę galimybę susitikti su VU rektoriumi turėjo pirmakursiai, kuriems tądien vyko integracijai skirti renginiai. Profesorius R. Petrauskas studentams palinkėjo jaustis universiteto dalimi, patirti „<…> kuo universitetas skiriasi nuo mokyklos <…>“. Taip pat rektorius palinkėjo sėkmės ir priminė, kad daugeliui studijų metai išliks gražiausiais gyvenimo metais. Pirmakursiams sveikinimo kalbą sakė ir Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys. Jis pabrėžė universiteto privalumus teigdamas, kad „<…> universitetas puiki vieta ne tik mokytis, bet ir dirbti“, svarbu rasti sau patinkančią sritį. Apie lūkestį susitikti po ketverių metų toje pačioje vietoje, kurioje vyko susitikimas, užsiminė akademinių reikalų prodekanė prof. Daiva Aliūkaitė. Profesorė teigė tikinti studentų ryžtu pasiekti mokslo aukštumas. Prodekanas infrastruktūrai ir plėtrai doc. dr.  Saulius Masteika linkėjo pasinaudoti visomis universitete teikiamomis galimybėmis. Su studentais mintimis dalijosi ir Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto direktorė prof. dr. Danguolė Satkauskaitė. Profesorė studentams linkėjo „<…> smalsumo, drąsos ir pačios didžiausios sėkmės <…>“. Pirmakursius sveikino ir Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto direktorius dr. Giedrius Romeika. Jis  studentams linkėjo universiteto aplinkoje jaustis taip pat jaukiai kaip namuose. Po daugiau nei valandą trukusio susitikimo visi šventės dalyviai susibūrė bendrai nuotraukai.

atstovybe ir rektorius 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku