Picture_1_copy_copy_copy_copy.png

Lapkričio 3–21 dienomis Vilniuje esančioje Pylimo galerijoje vyksta Kauno fakulteto alumnės, meno vadybininkės, žymaus akvarelisto Helge Bjornseno mokinės, Linos Zareckaitės personalinė tapybos paroda „Pasaulio mozaika“.

 

Autorės mintys apie abstraktųjį meną

Abstraktaus meno grožis ir unikalumas tame, jog jis neturi atrodyti į kažką panašus. Todėl tai yra idealus būdas išreikšti didingas, neapčiuopiamas koncepcijas, laikui nepavaldžius dvasinius išgyvenimus, sielos gelmės vandenynus ar paslaptis, susijusias su žmogaus egzistencija. Abstraktusis menas taip pat gali būti paprastas – kaip mielas ir artimas spalvų, formų derinys, jo stebėtojui be kūrėjo suteiktos prasmės. Pagal savo prigimtį abstraktus menas skatina laisvą mintį, leidžia žvelgiančiam į tapybos darbą suteikti savo individualią prasmę. 

AbstraPicture_2_copy.pngktaus meno kūrinį galime palyginti su simfoninės muzikos klausymu – mes nebandome jos girdėti natomis, klausome visumos ir leidžiame jai skalauti mūsų sielą. Leiskime sau atsipalaiduoti, akimis žaisti su paveikslu, slysti už jo kampų, sekime spalvų vingius ir posūkius, panerkime į jo paviršių ir plaukime spalvomis kartu su juo.

Užuot bandę aiškintis, kokia paveikslo reikšmė, pasižiūrėkime kokios emocijos, vaizdiniai ir pojūčiai kyla būtent Jums. Leiskite savo akims atsipalaiduoti ir keliauti į kūrinį be jokių išankstinių lūkesčių. Tyrinėkime spalvas, formas, paviršių ir jų sąveiką. Neskubėkite, tegu pats paveikslas ramiai „kalbasi” su Jumis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku