Vilniaus universitete spalio mėnesį pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su ilgamečiu socialiniu Kauno fakulteto partneriu UAB „Pačiolis“ bei tarptautine įmone UAB „NKT Lithuania“ padės tobulėti ne tik Kauno fakulteto dėstytojams, bet ir studentams.

Bendradarbiavimo sutartis su UAB „Pačiolis“FAC-sutartys.png

Kauno fakulteto Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos (FATS) studijų programos dėstytojams suteikta galimybė naudotis visais įmonės ištekliais (profesinė literatūra ir mokymai, susiję su apskaitos ir mokesčių sritimi) padės greičiau susipažinti su naujausia informacija bei pasidalyti žiniomis su FATS studijų programos studentais.
Kauno fakulteto dėstytojos dr. Rūtos Klimaitienės teigimu, šios sutarties sudarymas yra galimybė dėstytojams ir toliau domėtis naujausia profesine literatūra bei gilinti žinias. Be to, Finansų ir apskaitos taikomųjų sistemų studijų programos studentams dėsto UAB „Pačiolis“ dėstytojai, o tai labai svarbu, nes vykdomas aktyvus, o ne pasyvus bendradarbiavimas.

Nuo 1993 metų įkurta įmonė UAB „Pačiolis“ – viena didžiausių Lietuvos įmonių, teikiančių paslaugas apskaitos ir mokesčių srityse. Atkreipiame dėmesį, kad VU yra pirmoji aukštojo mokslo įstaiga, su kuria sudaryta tokio tipo sutartis, ši žinia ypač džiugi Kauno fakulteto bendruomenei, nes tik šio fakulteto dėstytojams sudarytos sąlygos naudotis įmonės teikiamomis paslaugomis (literatūra, kursai).

Bendradarbiavimas su „NKT Lithuania“FATS_foto_2_R._Klimaitiene-001.jpg
Dar viena bendradarbiavimo su Vilniaus universitetu sutartis pasirašyta su UAB „NKT Lithuania“. Nuo 1891 metų Danijoje veiklą pradėjusi tarptautinė įmonė savo padalinius turi jau 13 šalių, joje dirba 3400 darbuotojų. Pagrindinė įmonės veikla yra įvairių elektros kabelių gamyba, o pardavimai vystomi visame pasaulyje. Vienas iš „NKT Lithuania“ įmonės finansų paslaugų centrų (ang. Shared services) nuo 2018 metų yra Kaune. Kaip teigia Rūta Klimaitienė, „pastebima ženkli tokių centrų plėtra Lietuvoje ir paskatino bendradarbiauti. Minėta įmonė priima finansų ir apskaitos specialistus, kurie galėtų prisijungti prie jų komandos, o FATS studijų programos studentams viešų paskaitų metu suteikiama galimybė susipažinti su tokių centrų veiklos specifika.“

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku