Pandeminė situacija Lietuva paskatino Lietuvos Respublikos Vyriausybę griežtinti karantino sąlygas ir pratęsti karantino trukmės laikotarpį iki metų pabaigos. Reaguodama į pateiktą informaciją, darbo grupė prevencijai Vilniaus universitete nutarė, kad visa universiteto veikla iki gruodžio 31 d. (imtinai) ir toliau bus vykdoma nuotoliniu būdu.

 

Atkreiptinas dėmesys, kad:

Posėdžiai, susitikimai, susirinkimai turi būti organizuojami išimtinai nuotoliniu būdu. Jeigu fizinis kontaktas neišvengiamas (pvz., perduodant dokumentus, įrangą ar pan.), kontaktuojantiems asmenims būtina dėvėti veido apsaugos priemones, po kiekvieno fizinio kontakto išvėdinti patalpas.
Esantys darbo vietoje privalo vėdinti patalpas. Po darbo informuokite pastato apsaugos darbuotojus, kurie pasirūpins uždaryti langus praėjus ne mažiau kaip 2 valandoms nuo darbuotojo išvykimo iš darbo vietos.
Darbuotojų veikla universiteto patalpose karantino metu gali vykti tik tais atvejais, kai darbo įranga yra universiteto patalpose. Tada vienu metu kabinete turėtų dirbti ne daugiau kaip 1 darbuotojas.
Visos studijų veiklos turi būti tęsiamos tik nuotoliniu būdu. Išimtis taikoma tik laboratorijose atliekamiems nepertraukiamiems individualiems tyrimams, kurie būtini baigiamiesiems darbams parengti. Padalinių vadovai, už studijas atsakingi jų pavaduotojai ir laboratorijų vadovai procesą privalo organizuoti taip, kad vienu metu patalpoje būtų ne daugiau kaip vienas darbuotojas ir vienas studentas, kurie laikytųsi visų privalomų veido, rankų apsaugos priemonių saugaus dėvėjimo reikalavimų.
• Informacija apie bibliotekos teikiamas paslaugas ir darbo laiko pokyčius yra teikiama nuolat atnaujinamame universiteto interneto svetainės COVID-19 polapyje.

 

Likite sveiki!

 

3

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku