33_copy_copy_copy_copy_copy.jpg2020 m. gruodžio 17 d. Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto direktoriaus dr. Giedriaus Romeikos, bei to paties instituto doktorantų Indrės Ščiukauskės ir Antano Ūso dėka įvyko virtualios kūrybinės dirbtuvės – „Produkto vystymas“. Kūrybinės dirbtuvės yra susijusios su moksleivių ugdymo programa “Accelerator X”, kurios tikslas – skatinti 9–12 klasių moksleivius kurti verslą.

„Produkto vystymo“ dirbtuvėse dalyvavo Kauno „Saulės“ gimnazijos, Kovo 11-osios gimnazijos, Veršvų gimnazijos ir Kauno technikos profesinio mokymo centro moksleiviai. Deja, bet dėl techninių kliūčių nepavyko sudalyvauti užsiregistravusiems LSMU gimnazijos atstovams.

Universiteto atstovai supažindino moksleivius su tradiciniais ir netradiciniais marketingo bei vartotojų elgsenos ypatumais. Dirbtuvių metu moksleiviai pristatė aplikaciją, skirtą jauniems sportininkams susiduriantiems su skausmo kelio girnelėje problema. Taip pat buvo pristatyta daugkartinio naudojimo kaukė alergiškiems žmonėms bei rankų darbo papuošalai. Vėliau vyko individualios diskusijos su mokytojais ir dėstytojais apie moksleivių kuriamų produktų tobulinimo galimybes.

Kauno fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo studijų centro asistentė dr. Jūratė Radavičiūtė džiaugėsi, kad „VU noriai prisideda prie mokinių verslumo ugdymo iniciatyvų, nepaisydami dėl pandemijos kylančių iššūkių – poreikio perkelti mokymus į virtualią erdvę.“

11_copy_copy_copy_copy_copy.jpg222_copy_copy_copy.jpg

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku