Data: 2021 m. vasario 3 d. 14.00 val.iliustracija.png

Pitono ('Python') programavimo kalba yra viena populiariausių pasaulyje programavimo kalbų, ji yra lengvai išmokstama, pritaikyta humanitarinių ir socialinių mokslų reikmėms. Naudojant šią programavimo kalbą, parašyta daugybė atviro ir uždaro kodo programų įvairiose veiklos srityse. Seminaro metu turėsite galimybę sužinoti, kaip atrodo paprasta Pitono programa, susipažinsite su jos pritaikymu duomenų valdymo ir modelių kūrimo srityse.
Seminaras skirtas humanitarinių ir socialinių mokslų sričių mokslo darbuotojams, dėstytojams, doktorantams, magistro ir bakalauro studijų studentams, kurie iki šiol neišbandė programavimo kalbos, tačiau norėtų sužinoti, kaip ją būtų galima pritaikyti savo tyrimuose ir studijose.

Lektorius Aidis Stukas baigė VDU istorijos, etnologijos ir filosofijos bakalauro ir KTU medijų filosofijos magistro studijų programas. Studijų metu domėjosi mokslinio metodo, mokslotyros bei tarpdiscipliniškumo temomis. Pirmą kodo eilutę Pitonu parašė 2014 metais. Šiuo metu dirba programuotoju "Sixads" kompanijoje, kuri padeda elektroninėms parduotuvėms užsisakyti reklamas socialiniuose tinkluose.

Užsiregistravusiems į seminarą iki vasario 2 d. 17 val., atsiųsime prisijungimo nuorodą.
Registracijos anketa:
'Python' programavimo kalbos taikymas humanitariniuose ir socialiniuose moksluose (google.com)

Rengėjai
VU KnF Skaitmeninės humanitarikos mokslo grupė

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku