logo cyberthon copyVasario 11–12 d. Vilniaus universiteto (VU) Kauno fakultetas organizuoja kibernetinio saugumo varžybas „Cyberthon 2021“. Tai – pirmosios ir didžiausios VU Kauno fakulteto kibernetinio saugumo specialistų organizuojamos virtualios varžybos, kuriose paskaitų klausys ir užduotis nuotoliniu būdu spręs moksleiviai, studentai ir kibernetinio saugumo entuziastai iš viso pasaulio.

Kibernetinio saugumo varžybomis „Cyberthon 2021“ organizatoriai siekia įkvėpti ir paskatinti jų dalyvius savarankiškai analizuoti kibernetinio saugumo problemas, ugdyti kritinį mąstymą ir kūrybiškumą sprendžiant kibernetinius iššūkius.

Vienas iš „Cyberthon 2021“ organizatorių VU Kauno fakulteto dekanas ir kibernetinio saugumo ekspertas doc. Kęstutis Driaunys dirbdamas šioje srityje pastebi šiandieninei visuomenei reikalingų specializuotų įgūdžių stiprinimo poreikį.

„Varžybų dalyviams šis renginys bus itin naudinga patirtis ir puiki proga padiskutuoti apie kibernetinių atakų tendencijas Lietuvoje ir pasaulyje, kartu su ekspertais paanalizuoti kylančias kibernetines grėsmes, dažniausiai daromas jų suvaldymo klaidas. Renginio metu bus mokoma ir kaip nuo jų apsisaugoti“, – pasakoja doc. K. Driaunys.

Anot jo, spendžiant kibernetinio saugumo problemas labai svarbios yra techninės žinios, loginis ir kritinis mąstymas, naujų technologijų taikymas.

Pirmąją dieną, kol dalyviai ruošis varžyboms, kviestiniai lektoriai savo pranešimuose apžvelgs kibernetinio saugumo situaciją Lietuvoje, duomenų saugumą debesyse, sukčiavimą ir socialinę inžineriją, netikrų naujienų atpažinimo temas.

Varžybų metu IT srities specialistai ir mėgėjai pritaikys savo žinias spręsdami su kibernetiniu saugumu susijusias užduotis: interneto programėlių saugumo užtikrinimo, kriptografijų ir steganografijų, skaitmeninio turinio analizės, socialinės inžinerijos ir sukčiavimo (phishing) atakų.

Varžybų nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti turnyro pabaigoje.

Kibernetinio saugumo varžybų „Cyberthon 2021“ programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku