rring-colour.png2021 m. balandžio 19–20 dienomis vyks baigiamoji HORINZON 2020 projekto RRING, kurį vykdė ir Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto (SMTII) mokslininkių grupės Organizacijų etika ir socialinė atsakomybė atstovės, konferencija.

KnF mokslininkų grupė dalyvavo vykdant Europos Sąjungos finansuojamos programos HORIZON 2020 projektą „Pasaulinė atsakingų mokslinių tyrimų ir inovacijų tinklaveika“ (angl. Responsible Research and Innovation Networking Globally, RRING). Prie projekto vykdymo prisidėjusi KnF mokslininkų grupės vadovė docentė Aurelija Novelskaitė kartu su docentėmis Raminta Pučėtaite ir Rasa Pušinaite-Gelgote bei dokt. Laura Bagočiūne atliko mokslinius tyrimus, kuriais buvo siekiama geriau suprasti, kaip skirtinguose pasaulio regionuose vykdomi moksliniai tyrimai ir inovacinės veiklos, kokią vietą šiose veiklose užima etika.

Pasak doc. Aurelijos Novelskaitės, grupės atlikti tyrimai prisidėjo prie požiūrių į etiką ir etikos praktikų moksliniuose tyrimuose ir inovacinėse veiklose tendencijų atskleidimo skirtinguose Jungtinių tautų apibrėžtuose pasaulio regionuose – t. y. Europos ir Šiaurės Amerikos, Lotynų Amerikos, Azijos, Afrikos, Arabų šalyse.

Nuotolinio susitikimo metu bus pristatomi projekto RRING rezultatai ir tolimesnės tinklaveikos planai pasauliniu mastu. Daugiau informacijos apie konferenciją rasite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku