Lijana_VUKnFstraipsniui.jpgNuo balandžio 26 dienos Vilniaus universiteto Studentų atstovybėje Kauno fakulteto (VU SA KnF) pokyčiai – pirmininkės poziciją užėmė studijų programos Lietuvių filologija ir reklama pirmakursė ir Fakulteto bendruomenei skirto leidinio „Visažinis“ idėjos autorė bei vyriausioji redaktorė Lijana Savickienė. Pirmininkė teigia, kad „pagrindinis kadencijos tikslas – skatinti Fakulteto tobulėjimą apjungiant akademinės bendruomenės turimą patirtį su savo jaunatviška energija ir inovatyviomis idėjomis“.

Kas paskatino tapti viena iš Studentų atstovybės Kauno fakultete narių?

Visada žavėjausi aktyviais ir bendruomeniškumą puoselėjančiais studentais, todėl įstojus į Kauno fakutetą nusprendžiau prisijungti prie Studentų atstovybės. Savo kelią šioje organizacijoje pradėjau ankstyvą rudenį, sudalyvavusi pirmajame visuotiniame susirinkime, tiesa, jo metu prisijungiau prie organizacinės srities komandos. Žinoma, karantinas sulėtino gyvenimo tempą ir plačiau atvėrė akis, todėl apšilusi kojas studijose ir pastūmėjusi į priekį žurnalą supratau, kad galiu sau leisti į VU SA KnF veiklą įsitraukti dar aktyviau. Pirmasis toks suvokimas atėjo tada, kai padėjau organizuoti kasmet vykstantį renginį „Sielų upė“, kuriame kartu su kita studente kūrėme renginį atspindintį tekstą naujienų portalams. Tada pirmą kartą pagalvojau apie galimybę daugiau dalyvauti su komunikacija susijusiose veiklose. Gruodį nusprendžiau, kad jeigu jau žengsiu į komunikacijos sritį, tai reikia kaupti žinias ir socialinėje-akademinėje srityje. Vėlgi, kaip Kauno fakulteto studentas be to visapusiškumo (šypsosi).

Kada supratai, kad sieksi VU SA KnF pirmininkės pozicijos?

Kai įsitraukiau į naujas sritis, pasikalbėjau su tuometine VU SA KnF pirmininke Neda Žutautaite, kuri domėjosi mano ateities planais šioje organizacijoje. Pamenu, gana tvirtai atsakiau, kad norėčiau būti koordinatore, o tada, jeigu studentams patiks mano idėjos, keliami tikslai ir darbo pobūdis – siekčiau būti pirmininke. Taigi, sausį jau buvau komunikacijos koordinatorė, o balandžio 26 d. vykusioje VU SA KnF ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje buvau išrinkta naująja padalinio pirmininke.

Kokie pagrindiniai principai, kuriais ketini vadovautis?

Prieš kandidatuodama iškėliau sau labai aiškią viziją, kad darbe, kurį atliksiu, visada remsiuosi keliais principais – išklausyti, įsiklausyti ir veikti. Tikiu, kad pagarba kito asmens nuomonei, gebėjimas ją konstruktyviai įvertinti ir remtis ja siekiant mūsų visų bendro tikslo – sėkmingai atstovauti studentų nuomonei – gali pasiekti daug. Žinoma, komunikacija yra svarbus kokybiško darbo aspektas, tačiau planuoju ir veikti, ne tik diskutuoti. Tikiu, kad veiklos, kuriomis užsiėmiau iki šiol, sukauptos žinios, padės sklandžiau judėti į priekį.

Kokius pokyčius bandysi inicijuoti pirmiausia?

Kadencijos metu iškėliau sau nemenką kiekį tikslų, tačiau noriu pradėti nuo šių – nuolatinių psichologinių konsultacijų įtvirtinimo Fakulteto bendruomenei bei kelių studentiškų iniciatyvų – debatų klubo bei studentų mokslo draugijos. Tiesa, planuoju aktyviai dalyvauti tobulinant visų studijų programų procesus, nes jau dabar turiu konkrečių idėjų, kurios padėtų studentams įgyti daugiau patirties ne tik teorinėje, bet ir praktinėje veikloje. Be jau minėtųjų siekių planuoju įgyvendinti ir dar vieną, mano nuomone, ypatingai svarbų šiuolaikiniame pasaulyje ir tai yra renginio „Sielų upė“ kaita. Manau yra svarbu, kad visuomenė pamatytų, jog atsakingai žvelgiame į ekologijos klausimą ir jis mums rūpi, todėl norėtųsi, kad „Sielų upė“ tai ir atspindėtų. Ne paslaptis, kad iki šiol esame sulaukę kritikos dėl renginio įgyvendinimo metodų, todėl planuoju tai pakeisti paliekant gražią renginio idėją ir kilnų bei žmogišką tikslą.

Tikiu, kad kiti metai bus aktyvūs ir skirti tobulėjimui – pavyko suburti puikią studentų komandą: turime tvirtą nuomonę, esame iniciatyvūs. Todėl žinau, kad dirbsime kokybiškai, atkakliai ir vieningai.

Kauno fakulteto bendruomenė linki didžiausios sėkmės naujajai VU SA KnF pirmininkei ir jos komandai!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku