Screenshot_2021-06-01_at_18.39.17.pngGegužės 31-ąją anapilin iškeliavo humanitarinių mokslų daktarė, buvusi fakulteto dėstytoja Nijolė Katinienė.

Katinienė_4_copy.JPGN. Katinienė 1965-ais metais Vilniaus universitete įgijo filologės, anglų kalbos dėstytojos specialybę ir tais pačiais metais pradėjo dirbti tuometiniame Kauno humanitariniame fakultete, kuriame išdirbo iki 2007-ųjų, taigi, net  keturiasdešimt dvejus metus.

Kolegų ir studentų be galo mylima dėstytoja iki šiol prisimenama dėl gebėjimo bendrauti, kūrybinio polėkio, nuoširdumo ir profesionalumo.

Apie išėjusią N. Katinienę gražių žodžių negailėjo fakulteto dėstytoja docentė dr. Jurgita Kerevičienė: „Tikrai labai liūdna. Ši dėstytoja buvo šiltas žmogus, nuostabus pedagogas ir žingeidi bei nuolat viskuo besidominti specialistė. O jos anglų kalbos turtingumas nuolat skatindavo mus, jos studentus, atkreipti dėmesį į tai, kaip mes kalbame, ką skaitome, kaip bendraujame. Visada įkvėpdavo įtraukti frazeologizmų, palyginimų, naujų ir įdomių žodžių. Man visada atmintyje išliks šilti prisiminimai iš mūsų diskusijų, paskaitų ir asmeninių patarimų.“

Jautriai apie N. Katinienę kalbėjo ir fakulteto lektorė Rita Mačiulskienė: Išėjo fakulteto veteranė, puiki kolegė, savo dalyko profesionalė. Ji buvo labai nuoširdus  ir šiltas žmogus. Patys šviesiausi prisiminimai apie ją dar ilgai neblės.“

Kolegų mintims pritarė ir kiti fakulteto bendruomenės nariai, kurie šiltais prisiminimais dalijasi su N. Katinienės nepažinojusiais žmonėmis. Todėl taip tik patvirtiname mintį, kad žmogaus asmenybės grožis ir nuveikti darbai gali pralenkti laiką, o atmintyje nešiojama ir kitiems perduodama istorija padės išlaikyti šią asmenybę savo širdyse.

INFORMACIJA NORINTIEMS ATSISVEIKINTI:
Velionė bus pašarvota 2021 birželio d. 15:00 val. prie Šv. Antano parapijos bažnyčios (Radvilėnų plentas, Žaliakalnis, Kaunas) įsikūrusioje šarvojimo salėje Nr. 3. Laidotuvės – 2021 birželio 3 d.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku