logo-tega-md.jpgJau pusmetis,  kai Vilniaus universiteto Kauno fakulteto bendruomenės nariai –  Raimonda Agnė Medeišienė, Indrė Ščiukauskė ir Darius Karaša kartu su partneriais iš Didžiosios Britanijos, Graikijos ir Portugalijos – intensyviai dalyvauja Erasmus+ strateginių partnerysčių projekte „Training the Educators to Facilitate the Teaching and Assessment of Abstract Syllabus by the Use of Serious Games – TEGA“.

Pagrindinė projekto idėja yra analizuoti rimtųjų žaidimų galimybes universitetų mokymų programose, apžvelgti ir išgryninti sėkmingas praktikas ir pateikti pasiūlymus, kaip žaidimais grįsta mokymų metodika galėtų paįvairinti žinių pateikimo bei įtvirtinimo būdus, tuo pačiu prisidedant prie specifinių kompetencijų ugdymo.

Nors projekto planus koreguoja pandemija (yra veiklų, kurioms atlikti laukiama sugrįžtančių į auditorijas studentų), tačiau jau galima pasidžiaugti atlikta literatūros analize bei interviu su dėstytojais, taikančiais įvairias žaidimų formas bei strategijas savo paskaitų metu. Už skirtą laiką ir išsamius atsakymus į klausimus projekto tyrėjai dėkoja doc. dr. Ingridai Šarkiūnaitei, doc dr. Skirmantei Biržietienei ir prof. dr. Irenai Pekarskienei.

Jau 2021 m. rugsėjo mėn. VU KnF darbo grupė supažindins su pirmaisiais projekto rezultatais. Atkreiptinas dėmesys, kad pirmųjų projekto metų atradimus ir įžvalgas ketinama pristatyti ir 16-oje prof. Vlado Gronsko tarptautinėje  mokslinėje konferencijoje 2021 m. gruodžio 2 d., o papildoma informacija apie įgyvendinamą projektą matoma ir projekto tinklapyje: www.tega-project.eu.

Projekto koordinatorius: London South Bank University

Projekto partneriai: Lusofona University, Hellenic Open University - DAISSy Research Group, Vilnius University

Projekto numeris: 2020-1-UK01-KA203-079248

14_priedas._Logotipas_EU_veliava_co_funded.jpg

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku