verteju diena 2021„Su paskutine rugsėjo diena ir vėl pasibeldė tarptautinė vertėjų diena. Graži, saulėta, įprasminanti sudėtingą ir sunkų vertėjo darbą“‚– sako Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) studijų programos Audiovizualinis vertimas dėstytoja doc. dr. Jurgita Kerevičienė.

Šiai metais, švęsdami vertėjų profesinę šventę, dėstytojų doc. dr. Jurgitos Kerevičienės ir doc. dr. Lauros Niedzviegienės iniciatyva VU Kauno fakulteto Audiovizualinio vertimo bakalauro programos trečio kurso ir Audiovizualinio vertimo magistro programos pirmo kurso studentai patikrino savo vertimo žinias ir įgūdžius garsinio vaizdavimo rungtyje: „Verskime smagiau!“. Į šį žaidimą  noriai įsijungė bei  savo jėgas išbandė ir fakulteto administracijoje dirbantys kolegos. Dėkui jiems už puikų dalyvavimą ir gražius linkėjimus.

Nors iš pirmo žvilgsnio vertėjo darbas gali atrodyti tik kaip vienos kalbos teksto (rašytinio ar sakytinio) vertimas į kitą, pasak audiovizualinio vertimo dėstytojos doc. dr. J. Kerevičienės, taip nėra. Dažnai vertėjams reikia „pasitelkti visas profesines žinias, kūrybiškumą, įžvalgumą, kai tenka dirbti su garsine, vaizdine informacija bei jos perteikimu tiems, kurie neturi fizinių galimybių ją išgirsti, pamatyti ar kitaip suvokti. Vertėjas turi gebėti žodžiais persakyti tai, ko kurtieji negirdi, o aklieji – nemato. Ir tai – nelengva užduotis“, – dalinasi pašnekovė.

Nedalyvavusiems šios šventės veikloje KnF dėstytojos siunčia linkėjimus: „Visiems, dirbantiems šį sunkų, bet labai prasmingą darbą, norėtume palinkėti kūrybiškų minčių, taiklaus žodžio ir niekada jus neapleidžiančios vilties išversti tai, kas kartais atrodo neišverčiama. Gražių, įdomių ir turiningų darbų! Tegu jus lydi šie Šv. Jeronimo žodžiai, kuriuos pamėginkite  išsiversti ir pritaikyti savo kasdieninėje veikloje:

“Good, better, best. Never let it rest. Till your good is better and your better is best”

Šventės organizatorės

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku