VU KnF Sielų upė. Autorius Rokas SuklevičiusLapkričio 1-ąją 17.00 val. Kauno centre tradiciškai vyks Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Kauno fakultete (VU SA KnF) organizuojamas renginys „Sielų upė“, kurio tikslas pagerbti į amžinojo poilsio vietą išėjusius artimuosius, draugus, pažįstamus. Jau 20-ąjį kartą organizuojamame renginyje kviečiami dalyvauti miesto gyventojai ir svečiai, kurie uždegs simbolinę žvakutę ir padės nutiesti sielų upę simbolizuojantį taką. Organizatoriai jaučia atsakomybę už naudojamų žvakučių poveikį gamtai, todėl prašo patiems nesinešti, o pasinaudoti renginiui paruoštomis šviesos diodų (LED) žvakutėmis.

VU Studentų atstovybės Kauno fakultete pirmininkė Lijana Savickienė akcentuoja, kad studentų organizuojamas renginys turi būti ne tik būdas prisiminti mirusius, bet ir skleisti tam tikrą žinutę: „Vilniaus universiteto strateginiuose tiksluose minima žalio Universiteto vizija neturėtų būti tiesiog graži idėja. Šiemet VU SA KnF, planuodami metų veiklą iškėlėme sau aiškius kriterijus – savo veikloje sieksime būti socialiai atsakingi, pažangūs, rinksimės tvarius sprendimus ir ilgaamžiškumą. Jau svarstydami apie kasmet organizuojamą renginį „Sielų upė“ žinojome, kad jeigu norime tęsti šią akciją, turime atsisakyti aplinką teršiančių bei sunkiai rūšiuojamų parafino žvakių ir atrasti alternatyvų, kurios užtikrins tvarumą. Taip nusprendėme rinktis šviesos diodų (LED) žvakes, kurios ne tik tarnaus ne vienerius metus, tačiau yra ir mažesnės, lengvai rūšiuojamos. Kadangi iš anksčiau organizuotų „Sielų upės“ renginių esame išsaugoję žvakėms skirtus indelius, nusprendėme, kad galime juos panaudoti dar kartą, t. y. žvakėms skirtą stiklinį indą naudoti kaip LED žvakės gaubtą – taip ir naujosios žvakės liks nepažeistos, o tas pats stiklas galės būti naudojamas daug metų“ (šypsosi).

Studentai maloniai kviečia visus sudalyvauti kasmetiniame renginyje, kuris vyks Laisvės alėjoje – nuo Kauno Laisvės alėjos fontano iki Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboras).

Nuotraukos autorius – Rokas Suklevičius 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku