20211115 140151 001Granados universitete (Ispanijoje) su Arqus mobilumo vizitu lankėsi Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) tyrėjų grupė: dr. Indrė Ščiukauskė ir doktorantai – Raimonda Agnė Medeišienė ir Mahyar Saraji Kamali.

„Gyvi susitikimai, diskusijos, apsikeitimas idėjomis skatina galvoti apie glaudesnį bendradarbiavimą ateityje: dėstyti kitoje šalyje, ar sulaukti užsienio dėstytojų vizito VU Kauno fakultete; įsitraukti į tarpdisciplininius projektus ir tyrimus“, – susitikimo metu kilusiomis idėjomis dalijasi doktorantė R. A. Medeišienė.

Tyrėjus nustebino doktorantūros studijų metinio mokesčio kaina Granados universitete. „50 Eur.“, – atskleidė R. A. Medeišienė. – Sunku patikėti. Tokios pačios sumos mūsų paprašė vienas bėdžius, sėdėjęs prie garsiosios Granados katedros. Auka arba doktorantūros studijų metai?“

 

20211117 114221 001Susitikimų gausa įvairiuose Granados universiteto padaliniuose

R. A. Medeišienė pasakoja, kad Granados universiteto padaliniai yra nutolę vienas nuo kito, todėl kiekvieną kartą tekdavo paklaidžioti, kol rasdavo nurodytą susitikimo vietą. Tačiau nė vienam VU KnF tyrėjui tai nebuvo problema, visi tik džiaugėsi, kad susitikimai įvyks, juk net keletą kartų kelionę teko atidėti dėl pandemijos.

„Vizito programa buvo parengta puikiai – ir individualizuota, ir pateikianti platesnį tarpdisciplininį kontekstą“, – džiaugėsi R. A. Medeišienė. – Už tai esame dėkingi Inma Yuste Martinez, vienai iš ARQUS Europos universitetų alijanso programos vadybininkių Granados universitete.“

Įvykęs intensyvus savaitės vizitas leido susipažinti su itin plataus spektro visų trijų pakopų Granados universiteto siūlomomis studijų programomis, jų kūrėjais (-omis) ir koordinatoriais (-ėmis), su ARQUS aljanso finansavimo mechanizmo galimybėmis.

R. A. Medeišienė atskleidžia, kad pirmasis susitikimas įvyko Moterų ir lyčių studijų institute. VU KnF atstovai susipažino su šio instituto direktore Victoria Robles Sanjuán, Erasmus Mundus MA programos Moterų ir lyčių studijų GEMMA koordinatore Adelina Sánchez Espinosa ir Moterų ir lyčių studijų  doktorantūros programos koordinatore Amalia Morales Villena. Doktorantė akcentavo, kad sutiktos asmenybės iškėlė „moterų ir lyčių studijų idėją, kuri per dvidešimtmetį išaugo iki instituto su stipriu Europos komisijos finansiniu palaikymu.“

Granados universiteto tvarumo konceptą tyrėjams pristatė prorektorė lygybei, įtraukčiai ir tvarumui – Margarita Sánchez Romero. Tarptautinės magistrantūros mokyklos (EIP) direktorius Pedro Garcia supažindino su Granados universiteto specifika, leidžiančia pritraukti ne tik ispanakalbius studentus iš Šiaurės ir Pietų Amerikos, bet ir anglakalbius studentus. UGR-MediaLab Skaitmeninės kultūros ir visuomenės tyrimų laboratorijos direktorius Esteban Frías pasakojo, kad kartu su studentais diskutuoja apie visuomenės pokyčius ir poreikius, skatinančius aukštojo mokslo pertvarką.


Fakulteto atstovai dalyvavo susitikime su Vanessa Barrales, Granados universiteto verslumo centro 20211117 171500 001direktoriaus pavaduotoja verslumo kultūrai ir Matilde Ruiz, dėstytoja ir tyrėja, dirbusia Granados universiteto fakultetuose Šiaurės Afrikoje. Tiek V. Barrales, tiek ir M. Ruiz akcentavo pastangas skleisti merginų ir moterų verslumo kultūrą, nes didžioji absolvenčių dalis po baigimo siekia gauti gerai apmokamą ar tiesiog saugų samdomą darbą.

Organizatoriai pakvietė į Ekonomikos ir verslo fakultetą susitikti su Manuel Alonso Dos Santos ir Luis Casado Arando. Dr. Indrės Ščiukauskės nuomone, abu šiuos mokslininkus verta pasikviesti Erasmus + dėstymo vizito.

KnF tyrėjai tikisi ir toliau palaikyti naujai užmegztas pažintis bei sulaukti svečių vizito fakultete.

Daugiau informacijos: http://imujer.ugr.es/; https://medialab.ugr.es/;  https://ugremprendedora.ugr.es/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku