Processed with VSCO with  preset

„Besirinkdama, kur stoti, prioritetą teikiau studijų programoms, vykdomoms Kaune, kadangi nenorėjau per daug nutolti nuo gimtinės ir tėvų. Taip atradau Kauno fakultete vykdomą bakalauro studijų programą Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos“, – sako trečio kurso studentė Raminta Klimaitė, kuri sutiko pakalbėti apie pasirinktas studijas.

Kaip išsirinkote studijų programą? Ar tai buvo vienintelis Jūsų pasirinkimas?

Tai nebuvo vienintelis pasirinkimas, nes iki pat galo tiksliai nežinojau, ar noriu savo ateitį labiau sieti su sveikatos, ar su socialiniais mokslais. Apsisprendžiau, kai supratau, kad jau nuo vaikystės mane domino matematika, mėgau skaičius, todėl studijos, susijusios su finansų sritimi, buvo tinkamesnis pasirinkimas.

Kuo dar sudomino pasirinkta studijų programa?

Kauno fakultete vykdoma programa iš kitų siūlomų programų išsiskyrė suteikiamų žinių pasiūla: be pagrindinių specialybės dalykų buvo suteikiama galimybė išmokti naujos užsienio kalbos pagrindų ir praplėsti informacinių technologijų žinias.

Kaip manote, kokių savybių, įgūdžių reikia, kad galėtum studijuoti šioje programoje? Ko jau spėjote išmokti?

Manau, kad pagrindiniai dalykai yra du – smalsumas ir loginis mąstymas. Finansų, apskaitos srityje nuolat priimamos naujovės, todėl būtina jas sekti. Bus sunku judėti kartu su besikeičiančia rinka ir pasauliu, jeigu žmogus nėra smalsus.

Loginis mąstymas padeda tada, kai nežinai visos reikalingos informacijos ir neturi priemonių. Ši savybė padeda rasti naujus sprendimo būdus ir, mano manymu, yra itin reikšminga ir reikalinga mano studijų programoje. Dažnai tenka pasitelkti kūrybiškumą, kas stebina manančius, jog Finansų ir apskaitos taikomųjų sistemų programoje vyrauja monotonija.

Paskaitų ir seminarų metu atliekamos skirtingos individualios ir grupinės užduotys ugdo gebėjimą argumentuoti, todėl vis turi galvoti, kaip pagrįsti savo nuomonę ir padarytą sprendimą. Gebėjimas argumentuoti, manau, ypač aktualus finansų sektoriuje siekiančiam įsitvirtinti asmeniui.

Jūsų nuomone, kas šiose studijose yra unikalu, įdomu, naudinga?

Pagrindinis šios studijų programos unikalumas – tarpdalykiškumas. Vienu metu gali save išbandyti finansininko, filologo ir informacinių technologijų specialisto vaidmenyse. Būtent toks platus studijuojamų dalykų spektras suteikia žavesio ir įdomumo.

Ar jau žinote, kur norėtume dirbti? Ar galvojate apie galimybę dirbti tarptautinėje kompanijoje?

Kadangi baigusi šią studijų programą pasirinkimo galimybės yra labai plačios, tiksliai nežinau, kur mane nuneš vėjai po baigimo. Visgi darbas tarptautinėje kompanijoje tikrai vilioja. Ne paslaptis, kad tokiose įmonėse vyrauja didesnės karjeros galimybės, taip pat jose nuolat susiduriama su naujais iššūkiais, kas apsaugo nuo stagnacijos ir padeda tobulėti kaip savo srities specialistui.

Jūs ne tik studijuojate, bet ir dalyvaujate Kauno fakulteto Studentų atstovybės vykdomose veiklose. Esate socialinio-akademinio proceso reikalų koordinatorė. Ar studijų metu įgytos kompetencijos padeda šioje veikloje?

Tikrai taip! Kaip ir bet kur kitur, taip ir veikiant atstovybėje reikia tikslumo, greitos orientacijos ir gebėjimo argumentuoti savo pasirinkimus, dėstomą nuomonę. Visi šie dalykai nuolat reikalingi studijuojant Finansų ir apskaitos taikomąsias sistemas. Visgi turiu prisipažinti, kad savo ruožtu Studentų atstovybė taip pat kelia studentų kompetencijas, mano atveju – gebėjimą pastovėti už savo nuomonę ir nebijoti prieštarauti, jei ji neatitinka mano turimų vertybių ir požiūrio.  

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku