BCCS.jpgNuo šių metų rudens (lapkričio 10 d.) prasidėjo Vilniaus universiteto (VU) bendradarbiavimas su verslo klasteriu BCCS (angl. Blockchain, CyberSecurity and Compliance Solutions Cluster). Kartu su kitais keturiolika narių (tiek privačių, tiek valstybinių organizacijų), prisijungusių prie klasterio, bus skatinamas mokslo ir verslo bendradarbiavimas: kuriami bendri projektai, susiję su kibernetinio saugumo ir blokų grandinės (angl. Blockchain) technologijos pritaikymu prie fintech ekosistemos.

VU Kauno fakulteto magistrantūros studijų programos Finansų technologijos (FinTech) pirmininkas doc. dr. Saulius Masteika įsitikinęs, kad per klasterį užsimegs glaudesnis bendradarbiavimas tarp aukštojo mokslo įstaigų, t. y. su fintech ir blockchain tyrimų sritimis susiję projektai skatins Kauno fakulteto mokslininkų bendradarbiavimą ne tik su kitais VU fakultetais (Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetu ir Matematikos ir informatikos fakultetu), bet ir su kitais universitetais (Vytauto Didžiojo universitetu).

Tikimasi, kad BCCS klasteris, apjungiantis blokų grandinės technologijos, kibernetinio saugumo ir atitikties sprendimus, taip pat verslo vadybą, rinkodarą ir teisę, padės įtvirtinti studijų programos Finansų technologijos studentų kompetencijas: skatins pritaikyti paskaitų metu įgytas finansų inžinerijos, inovatyvių finansų technologijų srities žinias ir padės įgyti daugiau žinių, reikalingų siekiant efektyviai ir kokybiškai dirbti fintech sektoriuje.

Daugiau apie BCCS klasterį skaitykite: https://klaster.lt/klateris/bccs-klasteris/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku