pav_pagrindinis_LMA_2022.png

Vasario 15 d. Lietuvos mokslų akademija (LMA) paskyrė premijas 2021 m. LMA Aukštųjų mokyklų studentų mokslinių darbų konkurso nugalėtojams, tarp jų – Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (KnF) doktorantei Domantei Vaišvylaitei ir magistrei Aurelijai Kuizinaitei. Premija įvertintas D. Vaišvylaitės magistrantūros studijų programoje Viešojo diskurso lingvistika parengtas baigiamasis darbas „Pandemijos retorika: grėsmės suvoktis socialinio tinklo „Facebook“ komentaruose“ (darbo vadovė docentė dr. Eglė Gabrėnaitė). Taip pat premija skirta A. Kuizinaitei už magistrantūros studijų programoje Meno vadyba rengtą baigiamąjį darbą „Bendruomenės ir menininko bendradarbiavimas valdant bendruomeninio meno projektus“ (darbo vadovė profesorė dr. Virginija Jurėnienė). 

Domante_prie_teksto_det.pngMoksliniame darbe D. Vaišvylaitė nagrinėjo visuomenės reakcijas į grėsmingą situaciją, tarpusavio bendravimo aspektus bei įvairių persvazijos instrumentų raišką ir motyvaciją. Pasak darbo autorės, tai buvo labai įdomus ir įtraukiantis tyrimas. „Jį rašydama ėmiau suprasti, kad savo ateitį išties noriu sieti su akademiniu pasauliu“, – atskleidžia pašnekovė.

Egle_Gabrenaite_foto.jpgKauno fakulteto doktorantės Domantės Vaišvylaitės (tuo metu dar magistro studijų programos Viešojo diskurso lingvistika studentės) darbo įvertinimu džiaugiasi ir darbo vadovė Kauno fakulteto dėstytoja dr. Eglė Gabrėnaitė. Pasak dėstytojos, darbo vadovai, kuruojantys baigiamojo darbo rašymo procesą, bene geriausiai žino, kiek kruopštumo, atkaklumo ir glaudaus bendradarbiavimo tarp studento ir dėstytojo reikia, kad parengtas darbas ne tik sulauktų palankių atsiliepimų universiteto aplinkoje, bet ir būtų pastebėtas bei įvertintas Lietuvos mokslų akademijos (LMA) lygmeniu. „Didžiuojuosi puikiais Kauno fakulteto studentais ir tikiu, kad kiekvienas įvertinimas skatina siekti daugiau, suprasti, kad darbai nėra rašomi tik sau ar universitetui, jie kuria vertę ir visuomenei“, – sako dėstytoja.


Aurelija_Kuizinaite.jpegKitos LMA premijų laureatės ir KnF magistro studijų programos Meno vadyba absolventės Aurelijos Kuizinaitės darbe „Bendruomenės ir menininko bendradarbiavimas valdant bendruomeninio meno projektus“ analizuotas bendruomenės ir profesionalaus menininko tarpusavio bendradarbiavimo procesas, kuriant bendruomeninį meną. Magistrė nagrinėjo bendradarbiavimo ypatumus, veiksnius ir projekto valdymo etapus vykdant valdymo
bei bendradarbiavimo procesą. Aiškinosi, kaip yra vykdomas bendradarbiavimo procesas, kai iniciatorius yra menininkas arba bendruomenė, kokių rezultatų iš bendruomeninio meno projekto gauna menininkas ir bendruomenė, atliko empirinį tyrimą: „Bendruomenės ir menininko bendradarbiavimas valdant bendruomeninio meno projektą „Šiuolaikinės seniūnijos“. Surinkti duomenys padėjo sukurti bendruomenės ir menininko bendradarbiavimo, valdant bendruomeninius meno projektus, modelį, kuris gali būti pilnai pritaikomas praktikoje vykdant bendruomeninio meno projektus.

Absolventė A. Kuizinaitė teigia, kad gautas įvertinimas skatina nesustoti ir siekti mokslo žinių bei atradimų. Taip pat įvertino darbo vadovės profesorės dr. V. Jurėnienės indėlį: „Supratau, kaip svarbu dirbti su žmogumi, kuris ne tik supažindins su mokslo žiniomis, bet ir lydės šioje mokslo kelionėje. Džiaugiuosi, kad tokia ir buvo mano darbo vadovė, prof. dr. Virginija Jurėnienė, kuri, mano manymu, yra profesionali mentorė. Vadovė aiškiai, tikslingai, pagrįstai supažindino su šio mokslinio darbo procesu, padėjo įgyti mokslinio darbo rašymo patirties, padrąsindavo ir palaikydavo ieškant sprendimų.“ Dėkodama už pasiektus rezultatus, absolventė perdavė linkėjimus vadovei: „Siunčiu linkėjimus ir tariu nuoširdų „ačiū“ bei apkabinu!“ 

V._Jureniene_2022.jpgJaunųjų mokslininkų konkurso premijos laureatės A. Kuizinaitės pasiekimu džiaugiasi ir jos mokslinio darbo vadovė profesorė V. Jurėnienė: „Kiekvienas įvertinimas yra svarbus. Tai variklis žingsniuoti pirmyn, todėl ypač džiaugiuosi studentės pasiektu rezultatu, nes žinau kiek pastangų įdėjo į baigiamąjį darbą. O man tai paskata dar labiau motyvuoti studentus pažinti mokslo subtilybes.“ Paklausta, kokie veiksniai padėjo parengti kokybišką mokslinį darbą, profesorė sakė: „A. Kuizinaitė – itin motyvuota, be to, studentės įsitraukimas į mokslines veiklas (studentė, bakalauro studijų programos Kultūros vadyba metu, atliko praktiką „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ir jau tada užsibrėžė tikslą giliau bei išsamiau ištirti šį megaprojektą). Neabejotinai padėjo glaudus bendradarbiavimas tarp dėstytojo ir studento ir, žinoma, sutapę interesai“. Prof. V. Jurėnienės nuomone, visi minėti veiksniai padėjo pasiekti puikių rezultatų. 

 

Sveikiname Kauno fakulteto absolventes ir jų mokslines vadoves!

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku