Šiuo metu už laisvę ir gyvybes drąsiai kovojantiems Ukrainos piliečiams reikia finansinės ir humanitarinės paramos. Todėl kviečiame nelikti abejingais ir prisijungti prie Vilniaus universiteto bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir kitų paramos teikimo Ukrainos piliečiams iniciatyvų. Kadangi informacijos apie pagalbą sklaida yra efektyvi priemonė kovoti prieš Rusijos agresiją, būtinai pasidalinkite ja su aplinkiniais.Domantes_saule.png

Tikslinė VU paramos fondo LDK stipendija. Universitetas skirs papildomą finansavimą LDK stipendijai, užtikrinančiai nemokamas studijas bei finansinę pagalbą Ukrainos studentams, nukentėjusiems nuo Rusijos vykdomos agresijos. Daugiau: VU parama Ukrainai.

Finansinė parama Ukrainos karinėms pajėgoms ir humanitarinei pagalbai: Blue / Yellow

Savanorystė.

VU Filologijos fakulteto darbuotojai ir studentai, mokantys ukrainiečių, rusų, baltarusių ir lenkų kalbas, prisideda prie reikalingos informacijos sklaidos universitete. Jeigu mokate bent vieną iš minėtų kalbų ir norite prisidėti, rašykite VU FLF Baltijos kalbų ir kultūrų instituto darbuotojai Anastasijai Belovodskajai el. paštu:  

VU bendruomenės narius kviečiame savanoriauti nevyriausybinėse organizacijose Lietuvoje: Raudonajame Kryžiuje: registracija; „Gelbėkit vaikus“: registracija; „Stiprūs kartu“: registracija. Daugiau informacijos: Mano Vyriausybė.

Patikima informacija apie įvykius Ukrainoje ir pasaulyje. Primename, kad visus šaltinius turite tikrinti ir patys: Patikimi informacijos šaltiniai.

Esame atsakinga bendruomenė, kuriai rūpi tiek Lietuvos, tiek pasaulio piliečių gerovė. Padėkime tiems, kuriems labiausiai mūsų reikia!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku