Erika KatinaiteVU Kauno fakulteto bakalauro studijų programos Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos antro kurso studentės Erikos Katinaitės pasirinkimą studijuoti Kauno fakultete lėmė teigiamos čia studijuojančių pažįstamų patirtys. Tad kviečiame skaityti E. Katinaitės mintis ir sužinoti, ką studentė galvoja apie pasirinktas studijas.

Ar Kauno fakultetą pasirinkote tikslingai?

 Sprendimą studijuoti čia priėmiau visai netikėtai, kai atradau pažįstamų būtent šiame fakultete. Iš jau studijuojančių studentų pasakojimų susidariau labai jaukų ir malonų paveikslą. Ir tai buvo ne tik dėl pačių studijų kokybės, bet ir dėl universiteto aplinkos, dėstytojų požiūrio į studentus. Būtent ši studijų programa yra tik Kauno fakultete, kas man buvo labai patogu, nes  esu kaunietė.

Ar buvo dvejonių, kokias studijas derėtų rinktis?

Besimokant mokykloje tikrai nesitikėjau, kad pasirinksiu studijas, susijusias su matematika ar finansais. Turėjau būti ir teisininkė, ir advokatė ir netgi chirurgė. Bet visos šios specialybės buvo tik šeimos ir aplinkinių pasiūlymai bei įsitikinimai, kokia profesija man tinkamiausia. Man pačiai nebuvo ypač dominančios srities, su kuria tikrai norėčiau sieti savo gyvenimą, tad buvo daug dvejonių, kokias studijas turėčiau pasirinkti.

Kai pabaigiau mokyklą, nusprendžiau stoti tik į studijas, kurios susijusios su finansais. Neslėpsiu, tikrai nebuvau įsitikinus savo pasirinkimu, tiesiog nusprendžiau pabandyti laimę. Šiandien labai džiaugiuosi, kad esu būtent čia, o pasirinkta studijų programa labai patinka.

Kaip manote, kokios jūsų asmeninės savybės, gebėjimai padeda studijuojant?

Labai tikiuosi, kad išmoksiu geriau planuoti savo laiką ir pamiršiu įprotį viską daryti paskutinę sekundę. Visgi antri studijų metai,  nori to ar ne, priverčia išmokti planuoti ir geriau susidėlioti prioritetus.

Ar jau galėtume išskirti šios studijų programos privalumus?

Kai rinkausi šias studijas, mane labai suintrigavo švedų kalba. Iš tikrųjų, būtent ši studijų programa nėra vien tik apie skaičius, kaip iš pradžių gali pasirodyti. Mokausi ekonomikos, vadybos, lyderystės, o šie dalykai praplečia bendrą suvokimą, kuris, manau, gyvenime leis greičiau priimti sprendimus ar tiesiog pravers darbo vietoje.

Galbūt esate išsikėlusi tikslą, kur norėtume dirbti, kai baigsite studijas?

Šiai dienai dar nesu pilnai apsisprendusi, kokioje konkrečioje srityje norėčiau įsidarbinti. Žinoma, ateityje, kai baigsiu studijas, svajoju įkurti savo verslą. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku