29763436047 dbefaddd22 k 642x410Gegužės 18–20 d. Vilniaus universitete (VU) vyksta tarpdisciplininių tyrimų forumas „Fintech: Finance, Technology & Regulation“ („Finansų technologijos: finansai, technologijos ir reguliavimas“). Forume, kuris rengiamas pagal „Arqus“ mokslinių tyrimų ir inovacijų projektą, dalyvauja kelių Europos aukštojo mokslo įstaigų atstovai ir kviestiniai lektoriai iš Singapūro bei Kembridžo universitetų.

Forume bus diskutuojama šiomis temomis: Europos finansų technologijų politika ir jai kylančios rizikos, reguliavimo strategijos ir vartotojų apsauga, skaičiavimo finansai ir dirbtinis intelektas didelius duomenų kiekius apimančiose finansų, vyriausybės, verslo srityse, didžiųjų duomenų analizavimas.

Be to, forumo dalyviai kalbės apie saugumą ir privatumo sprendimus, skaitmeninę transformaciją bankų, investicijų, draudimo, aplinkosaugos, sveikatos apsaugos ir kitose srityse.

Tarp kviestinių lektorių – profesorius Simonas Chestermanas, Singapūro nacionalinio universiteto Teisės fakulteto dekanas ir nacionalinės Singapūro dirbtinio intelekto programos dirbtinio intelekto valdymo vyresnysis direktorius. Jis skaitys pranešimą „Mes, robotai? Ar, kada ir kaip reguliuoti dirbtinį intelektą?“.

Forume paskaitą apie optimalų virtualaus turto pasirinkimą skaitys profesorius Andrejus Kirilenko, Kembridžo universiteto Finansų, technologijų ir reguliavimo centro direktorius.

Forumo diskusijose dalyvaus ir Lietuvos ekspertai. Tarp jų – Inga Karulaitytė-Kvainauskienė, reguliavimo ekspertė ir „FintechHub LT“ valdybos narė, Evelina Kvedaravičiūtė, finansų rinkos vystymo projektų vadovė Lietuvos banke, Andrius Ramoška, „FINTECH Lithuania / Infobalt“ narys, vienas iš „Soverio“ įkūrėjų ir direktorius, Andrius Petkevičius, „Blockchain CyberSecurity Compliance Solutions“ klasterio direktorius, doc. Saulius Masteika, VU Kauno fakulteto prodekanas infrastruktūrai ir finansų technologijų studijų programos vadovas.

„Arqus“ mokslinių tyrimų ir inovacijų (The Arqus Research & Innovation, R&I) projekto tikslas – skatinti tyrimus ir inovacijas „Arqus“ aljanse, jungiančiame devynis Europos universitetus.

Forumo paskaitas galite stebėti Vilniaus universiteto „YouTube“ kanale.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku