VUŠiandien prasideda prašymų studijuoti universitetuose ir kolegijose teikimas LAMA BPO sistemoje. Vilniaus universitetas (VU) kviečia moksleivius ne tik rinktis studijas universitete, bet ir drąsiai užduoti rūpimus klausimus, tobulėti bei kurti atvirą ryšį tarp dėstytojo ir studento. VU Kauno fakultetas šiemet siūlo 9 bakalauro studijų programas. Iš jų viena programa vykdoma anglų kalba. VU šiemet siūlo 138 bakalauro ir vientisųjų studijų programas.

Priėmimo reikalavimai į aukštąsias mokyklas susideda iš dviejų pagrindinių dalių –konkursinio balo ir minimaliųjų reikalavimų. Minimalieji reikalavimai nustato, ar stojantysis gali dalyvauti priėmimo į pageidaujamą studijų vietą konkurse. O konkursinis balas parodo, kokie mokomieji dalykai yra svarbūs, norint įstoti į pasirinktą studijų programą. Prie konkursinio balo gali būti pridedami ir papildomi balai už dalyvavimą kariniuose mokymuose, olimpiadose, tarptautinės savanoriškos veiklos projektuose ir t. t.

Būsimasis studentas, norintis studijuoti valstybės finansuojamoje vietoje, turi būti išlaikęs 3 privalomus valstybinius brandos egzaminus (matematikos, lietuvių kalbos ir stojančiojo laisvai pasirinkto dalyko), 5 geriausių metinių dalykų (A ir B lygio) įvertinimų vidurkis turi būti ne mažesnis nei 7, o konkursinis balas – ne mažesnis nei 5,4.

Priėmimą sudaro du etapai: pagrindinis ir papildomas. Pagrindinio priėmimo prašymus  studijuoti šiemet galima teikti iki liepos 25 d. 12 val. Kartu su prašymu studijuoti Vilniaus universitete kviečiame užpildyti ir prašymą gauti specialiai VU įsteigtą stipendiją. Tai galima padaryti universiteto tinklalapyje.

VU yra vienintelė aukštoji mokykla Lietuvoje, kuri, siekdama mažinti opią socialinės atskirties ir aukštojo mokslo prieinamumo problemą mūsų šalyje, prieš trejus metus įsteigė specialią 450-mečio stipendiją būsimiems VU studentams iš socialiai pažeidžiamų šeimų. Kasmėnesinė 200 eurų stipendija skirta padėti daugiau kaip šimtui talentingų pirmakursių iš sunkiau besiverčiančių šeimų lengviau įsitvirtinti naujame mieste per pirmuosius savarankiško gyvenimo ir studijų metus.

Daugiau informacijos apie 450-mečio stipendiją galite rasti interneto tinklalapyje.

Be šios stipendijos, studentai gali pasinaudoti ir kitomis VU siūlomomis stipendijomis bei specialia 300 eurų stipendija būsimiems mokytojams.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku