Vilniaus universitetas (VU) iškilmingai baigia dar vienerius studijų metus. VU Šv. Jonų bažnyčioje vykusiosetradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai, ypatingos padėkos įteiktos mokslininkams už ilgametį vadovaujamą darbą ir dalyvavimą bendruomenės, visuomeninėje ir savanorystės veikloje. Tarp apdovanotųjų – net trys Kauno fakulteto bendruomenės nariai: Kauno fakulteto docentė dr. Laura Niedzviegienė, magistrantūros studijų programos Audiovizualinis vertimas absolventė Rozalija Pagrandytė ir Kauno fakulteto Informacinių technologijų priežiūros centro vadovas Juozas Stočkus.

Baigiame dar vienus įvykių kupinus metus. Mokslo žmonių pastangomis suvaldę pandemijos grėsmę ir įveikinėdami vieną krizę atsidūrėme dar didesnio egzistencinio iššūkio akivaizdoje. Kaip tai veikia mus, kokios ilgalaikės šios politinės ir socialinės įtampos pasekmės – į tai dar reikės atsakyti, – sako VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

 

VU rektoriaus teigimu, karo Ukrainoje kontekste VU atsiskleidė kaip užuovėja, saugumo, patikimumo, bendruomeniškumo šaltinis. Taip pat – potencialas ir galimybė naudojantis mūsų turima laisve įprasminti save intelektualiai ar visuomeniškai.

VU nuo pat karo pradžios solidarizuojasi ir remia Ukrainos žmones ir Ukrainos valstybę. Vasario 22 d. vakarą Ukrainos vėliavos spalvomis nušvito VU centrinių rūmų fasadas, VU bendruomenės vardu buvo paskelbtas kreipimasis į Europos ir pasaulio lyderius, raginantis nutraukti bet kokį bendradarbiavimą su Rusija. Buvo praplėsta baltarusiams skirta LDK stipendija, ji buvo pritaikyta ir ukrainiečiams. Be to, atskiri fakultetai ir bendruomenės nariai paskelbė ar prisidėjo prie iniciatyvų, skirtų Ukrainos pabėgėliams. VU toliau palaiko ryšius su įvairiais Ukrainos universitetais, siekdamas užtikrinti jiems įvairiopą akademinę paramą. 

Rozalija Pagrandyte su rektoriumiBendruomenės narių apdovanojimai

Skatindamas mokslininkus siekti aukščiausio lygio mokslinių rezultatų, VU rektorius atminimo prizais už mokslo pasiekimus apdovanoja mokslininkus ir mokslininkų grupes.

Rektoriaus padėkos įteiktos absolventams, kurių studijos ir mokslinė veikla įvertinta Magna cum laude diplomais. Padėkas gauna 16 pirmosios ir  52 antrosios pakopos studijų programų absolventai. Tarpų jų – magistrantūros studijų programos Audiovizualinis vertimas absolventė Rozalija Pagrandytė.

Šventės metu už VU misijos suvokimą ir jos palaikymą, svarią materialinę paramą VU ir jo bendruomenei suteikti mecenatų vardai. Mecenatų ženklai įteikti filantropui, knygų leidybos ir prekybos grupių „Alma littera“ pagrindiniam akcininkui, valdybos pirmininkui ir vadovui Arvydui Andrijauskui ir filantropų ir verslininkų šeimai – įmonės „Roquette Amilina“ valdybos pirmininkui ir akcininkui Danui Tvarijonavičiui ir šeimos holdingo bendrovės „Grūdainė“ vadovei Linai Tvarijonavičienei.

 

VU Šv. Jonų bažnyčioje vykstančiose tradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai.

Už geriausios gamtos, medicinos ir sveikatos ir technologijos mokslo sričių publikacijas apdovanojimus gauna Chemijos ir geomokslų fakulteto jaunesnioji mokslo darbuotoja Dalia Grendaitė ir docentas Edvinas Stonevičius, Matematikos ir informatikos fakulteto profesorius Antanas Žilinskas bei Fizikos fakulteto docentas Mantas Šimėnas.

Apdovanojimus už geriausios humanitarinių ir socialinių mokslo sričių publikacijas pelno Filosofijos fakulteto docentas Mintautas Gutauskas, Komunikacijos fakulteto profesorius Domas Kaunas, Filosofijos fakulteto a. a. profesorė Jūratė Baranova ir profesorė Lilija Duoblienė.    

Geriausio taikomojo darbo kategorijoje apdovanojimus gauna Matematikos ir informatikos fakulteto profesorius Rimantas Vaicekauskas. O už geriausią tarptautinį projektą – Matematikos ir informatikos fakulteto docentė Agnė Brilingaitė, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto vyresnysis mokslo darbuotojas dr. Povilas Lastauskas ir mokslo darbuotoja dr. Aurelija Proškutė bei Filosofijos fakulteto profesorius Zenonas Norkus, vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Jurgita Markevičiūtė, mokslo darbuotojas dr. Vytautas Valatka ir jaunesnysis mokslo darbuotojas Adomas Klimantas.

 

VU Šv. Jonų bažnyčioje vykstančiose tradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai.

Laura Niedzviegiene su rektoriumiPadėkos už ilgametį vadovaujantį darbą atitenka Bibliotekos Mokslinių tyrimų ir paveldo rinkinių departamento direktorei Nijolei Klingaitei-Dasevičienei, Medicinos fakulteto dekanui prof. Algirdui Utkui ir prof. Aleksandrui Laucevičiui, Kauno fakulteto Informacinių technologijų priežiūros centro vadovui Juozui Stočkui, VU Šiaulių akademijos prof. Laimai Liukinevičienei ir prof. Ritai Reginai Trimonienei, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto prof. Linui Čekanavičiui, Matematikos ir informatikos fakulteto profesoriams Gediminui Stepanauskui ir Jonui Šiauliui, Fizikos fakulteto prof. Vytautui Balevičiui, Filologijos fakulteto prof. Romai Kriaučiūnienei ir Filologijos fakulteto doc. Dianai Šileikaitei-Kaishauri. Taip pat Gyvybės mokslų centro prof. Gintarui Valinčiui, Chemijos ir geomokslų fakulteto prof. Stasiui Tautkui, Teisės fakulteto dekanui prof. Tomui Davuliui, Filosofijos fakulteto prof. Rasai Barkauskienei bei prodekanei Vidai Jakutienei.

Už nuoširdų darbą, dalyvavimą bendruomenės, visuomeninėje ir savanorystės veikloje padėkas gauna Kristina Gudavičienė iš Bibliotekos Komunikacijos ir informacijos skyriaus, Irena Zabalevičienė iš Mokslo ir inovacijų departamento. Taip pat Medicinos fakulteto docentas Arūnas Barkus, Medicinos fakulteto prof. Rūta Dubakienė ir, Kauno fakulteto doc. dr. Laura Niedzviegienė, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto Studijų skyriaus studijų administratorė Ada Gimžauskaitė, Matematikos ir informatikos fakulteto prof. Kęstutis Kubilius ir dr. Pranas Vaitkus, Verslo mokyklos partnerystės profesorius dr. Mantas Tvarijonavičius, Chemijos ir geomokslų fakulteto doc. Regina Prapiestienė, Filosofijos fakulteto darbuotojai doc. Dalia Švambarytė, Janina Markevičienė ir dr. Tomas Sodeika bei Komunikacijos fakulteto Studijų vadovė Iveta Jakimavičiūtė, taip pat Fizikos fakulteto Taikomosios elektrodinamikos ir telekomunikacijų instituto jaunesniosios administratorės Nijolė Rulevičienė ir Violeta Rasiukevičiūtė, Filologijos fakulteto lektorė Joana Pribušauskaitė ir Gyvybės mokslų centro prof. Eglė Lastauskienė.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku