mokymai_KNF2.jpgŠ. m. birželio 6–10 d. VU Kauno fakultete buvo organizuoti mokymai, kurių dalyviai klausė paskaitų ir pranešimų, susijusių su Verslas 4.0 tendencijomis, lankėsi įmonėse. Mokymai vyko siekiant numatytų projekto „Tarptautinio bendradarbiavimo iniciatyva, skatinanti plėtoti studentų, dėstytojų ir darbo jėgos ateities mąstymo įgūdžius su tvarumu susijusiuose sektoriuose, kuriuos kelia Verslo 4.0 tendencijos, pasitelkiant verslo ir inžinerijos švietimo ir mokymo naujoves“ (angl. „Transnational cooperation initiative fostering developing forward thinking skills of students, teachers and workforce in sustainability-relevant sectors posed by Business 4.0 trends through innovation in Business & Engineering education and training“) uždavinių. Projektą koordinuoja Bukarešto Politehnica universitetas (Rumunija) ir įgyvendina jį kartu su partneriais iš Italijos, Slovėnijos, Lietuvos ir Graikijos.


 

Mokymų metu buvo aptariamas rinkodaros technologijų vaidmuo Verslas 4.0 kontekste (pranešimą pristatė VU KnF asist. dr. Dovilė Balevičienė), ieškoma atsakymų į aktualius šių dienų klausimus, pvz., kaip nepasiklysti rinkodaros technologijų labirintuose, kodėl yra svarbu kalbėti apie skaitmeninę transformaciją versle ir kt. Buvo nagrinėjami darnaus vystymosi iššūkiai ir darnaus vystymosi reikšmė verslui (VU KnF prof. dr. Dalia Štreimikienė), akcentuojant, kad darnaus vystymosi tikslai apima svarbias įmonėms problemas (skurdą, sveikatą, švietimą, klimato kaitą ir aplinkos blogėjimą) ir gali padėti susieti verslo strategijas su pasauliniais prioritetais; diskutuojama (VU KnF doc. dr. Saulius Masteika) apie inovatyvų FinTech sektorių ir jo galimybes. Taip pat buvo kalbama apie (įmonės „Infor Elea“ (Italija) atstovai prof. Allesio Alonne ir prof. Emma Iturriaga Sauco) virtualiąją ir papildytąją realybę, žmogiškųjų išteklių vaidmenį ir jų ryšį su Pramone 4.0.

mokymai ElintaMokymų dalyviai turėjo galimybę ne tik išklausyti pranešimus ar dalyvauti įtraukiančiose diskusijose, bet ir apsilankyti UAB „Elinta“ bei UAB „Teltonika“. Lietuvoje įsikūrusi UAB „Elinta“ – tai vieta, kurioje susijungia elektronika ir intelektas. Generalinis direktorius Vytautas Jokužis įdomiai papasakojo apie svarbiausius įmonės pasiekimus ir nuveiktus reikšmingiausius darbus. UAB „Elinta“ įgyvendina sprendimus, kuriuose svarbią vietą užima inovacijos ir patikimumas, kuria unikalius gaminius, o jos veiklos sritys yra labai įvairios: gamybos ir technologinių procesų automatizavimas, 3D vaizdų sistemos, elektromobilių sistemos, automatikos ir elektronikos komponentai, matavimo ir testavimo prietaisai ir kt. Įsimintinas buvo ir dalyvių apsilankymas UAB „Teltonika“. Su įmone supažindino „Teltonika Networks“ B2B akademijos vadovas Gytis Naruškevičius. Lietuvoje veikiančios „Teltonikos“ prekės ženklo įmonės projektuoja ir gamina išskirtinius, saugius ir patikimus daiktų interneto produktus. Tai teminiai pažintiniai vizitai, kuriuose buvo galima susipažinti su naujausių technologijų diegimu versle ir suprasti ateities mąstymo įgūdžių svarbą mokymo procese. 

Daugiau apie vykdomą projektą SMART skills 4.0: https://www.smartskills4.com/

Projekto numeris: 2020-1-RO01-KA203-080019

mokymai teltonikadoc. dr. Ilona Kiaušienė ir doc. dr. Ingrida Šarkiūnaitė

Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institutas 

Mokymų dalyviai Kauno fakultete

Apsilankymo UAB „Elinta“ akimirka

Mokymų dalyviai UAB „Teltonika“

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku