Rektorius pasiraso sutarti su LR vasltybes s departamento vadovu Dariumi JauniskiuRugsėjo 15 d. Vilniaus universiteto (VU) rektorius prof. Rimvydas Petrauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento (VSD) vadovu Dariumi Jauniškiu. Institucijos susitarė stiprinti akademinės ir žvalgybos bendruomenių dialogą, aktyviau bendradarbiauti nacionalinio saugumo klausimais.

 

„Universitetas yra suinteresuotas valstybingumo stiprinimu ir abipusis bendradarbiavimas saugumo klausimais tik prisideda prie valstybės stiprėjimo. Tai ypač aktualu matant geopolitinę tikrovę ir suvokiant, kad universitetas valstybėje yra didelė ir svarbi institucija, kurios pažeidžiamumas keltų grėsmę ir šaliai“, – teigė VU rektorius prof. R. Petrauskas.

VSD vadovas taip pat įsitikinęs, kad glaudesnis dialogas su akademine bendruomene padės dar geriau užtikrinti valstybės ir jos piliečių interesus.

 „Džiaugiamės, turėdami visišką tarpusavio supratimą vertinant šiandienos geopolitinius iššūkius, grėsmes nacionaliniam saugumui, atsakomybę už mūsų demokratijos tvarumą ir visuomenės saugumą. Tikiu, kad, suvieniję Vilniaus universiteto bendruomenės intelektinius pajėgumus ir mūsų ekspertines žinias bei įdirbį, sustiprinsime galimybes užtikrinti valstybės ir jos piliečių interesus“, – po sutarties pasirašymo sakė VSD direktorius D. Jauniškis.

 Šiandien pasirašytoje sutartyje numatoma bendradarbiauti vykdant bendrus projektus, keistis ekspertine informacija, dalyvauti mokslinėse konferencijose ir diskusijose saugumo temomis, bendradarbiauti tobulinant studijų programas, susijusias su saugumo politikos, informacinių technologijų mokslais, teikti rekomendacijas nacionalinio saugumo užtikrinimo klausimais, rengti mokymus apie priešiškų valstybių žvalgybos tarnybų veiklą ir keliamas grėsmes.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku