cyberton 2022 Lukas ir coSpalio 29 dieną Tartu universitete (Estijoje) vyks Šiaurės šalių  kibernetinio saugumo varžybos CYBER BATTLE OF NORDIC-BALTICS 2022, kuriose po atrankinių turnyrų Lietuvai atstovaus Vilniaus universiteto Kauno fakulteto bakalauro studijų programos Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga antro kurso studentų komanda. Geriausios komandos iš Lietuvos, Danijos, Islandijos, Latvijos, Suomijos, Švedijos ir Norvegijos gavo nemokamą bilietą į finalinį „Cyber Superstar“ renginį, kai sudalyvavo rugsėjo 24–25 dienomis organizuotose virtualiose stovyklose (angl. Bootcamp).

Virtuali kibernetinių ekspertų stovykla Šiaurės ir Baltijos šalių komandoms

Virtualiose stovyklose galėjo dalyvauti 15–24 m. jaunuoliai iš Šiaurės ir Baltijos šalių, norintys įgyti kibernetinio saugumo pagrindų ir įgūdžių dirbti kibernetiniame pasaulyje. Dalyviai įgijo pagrindinių žinių šiomis temomis: Linux pagrindai, prievadų skenavimas, Metasploit, kibernetinis saugumas, steganografija, kriptografija, žiniatinklio pažeidžiamumai, saugumo pažeidžiamumai. Ir galiausiai, bet ne mažiau svarbu, susipažino su įsilaužėlių mąstysena.

Stovyklose buvo atrinktos geriausios komandos, kurios spalio 29 d. keliaus į gyvą, „Cyber Superstar“ finalą Tartu universitete. Komandų, atrinktų dalyvauti finale, kelionės išlaidas padengia organizatoriai: Šiaurės ministrų tarybos biuras Estijoje (angl. the Nordic Council of Ministers' Office in Estonia) ir CTF Tech.

Varžybos CYBER BATTLE OF NORDIC-BALTICS 2022

CYBER BATTLE OF NORDIC-BALTICS 2022 vyks kartu su Cyber Battle of Estonia 2022 spalio 29 d. Tai didžiausias studentų etinio įsilaužimo renginys Šiaurės ir Baltijos šalių regione, kuriuo siekiama didinti jaunų žmonių ir švietimo įstaigų informuotumą apie kibernetinę veiklą bei saugumą.

Renginio tikslas – praktiškai, realistiškai ir etiškai išmokyti kibernetinio saugumo pagrindų, siekiant pagerinti regiono kibernetinio saugumo įgūdžius ir taip padaryti jį stabilesnį bei saugesnį.

Plačiau apie varžybas: https://www.norden.ee/en/about-us/news/item/9810-cyber-battle-of-nordic-baltic

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku