Gronsko seminarasVilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institutas tęsia profesoriaus Vlado K. Gronsko seminarus, skirtus darnaus valstybės vystymosi mišrios ekonomikos sąlygomis analizei.

Dvidešimtasis seminaras „Dviejų rūšių: Homo sapiens ir Compu sapiens ekologija bei evoliucija“ vyks 2022 m. lapkričio 10 d. 13 val. VeGa auditorijoje ir Microsoft Teams platformoje: https://bit.ly/3UvQ68Y.

Dr. Rimas Vaišnys yra Jeilio universiteto (Yale University) profesorius emeritas, dirbantis Elektros inžinerijos ir Ekologijos bei evoliucinės biologijos katedrose.

Seminare bus aptarta, kaip būtų galima apibūdinti dvi rūšis, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo esančios nepanašūs organizmai, ir kaip įvertinti jų sąveikas bei šių sąveikų pasekmes. Svarstymai reikalauja apjungti energetinius procesus, informacijos teoriją ir inžinerinius sumetimus, vedančius į ilgo laikotarpio rezultatą (42).

 

Organizatorių vardu:

Prof. habil. dr. Remigijus Čiegis

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku