vizitas Livijos ir Vaidiles„Ne pelno siekianti tarptautinio mobilumo organizacija „Extramus“, įsikūrusi Terranova Da Sibari miestelyje Italijos pietuose Kalabrijos regione, priima aukštųjų mokyklų studentus atlikti Erasmus+ praktiką“, – džiugiomis žiniomis dalijasi Vilniaus universiteto Kauno fakulteto tarptautinių ryšių koordinatorė Livija Grikietis.

Lapkričio 2–4 dienomis tarptautinių ryšių koordinatorė Livija Grikietis ir studijų administratorė Vaidilutė Kaminskienė viešėjo Italijoje ir susipažino su minėtos organizacijos darbuotojais bei sužinojo apie studentų atliekamą praktiką Kalabrijoje.

Pasak L. Grikietis, „Extramus“ organizacijoje studentai įtraukiami į realius projektus (tame tarpe ir į Europos Sąjungos finansuojamus tarptautinius projektus). Studentams suteikiamos pareigos, atitinkančios studijų kryptį ir įgytas kompetencijas. Siekdami praktikos tikslų, studentai turi galimybę pritaikyti teorines žinias, o dirbdami nedidelėse grupėse daugiakultūrėje aplinkoje studentai įgyja komandinio darbo, bendravimo, kritinio mąstymo įgūdžių. Praktikos metu studentams skiriamas mentorius, kuris padeda spręsti problemas ir atsako į klausimus, dėl to praktikantai lengviau prisitaiko prie darbo aplinkos.

Erasmus+ praktiką šioje organizacijoje gali atlikti informacinių technologijų, socialinių ir humanitarinių mokslų krypties studentai. Jei norėtumėte atlikti studijų praktiką „Extramus“ organizacijoje Italijoje, kviečiame kreiptis į tarptautinių ryšių koordinatorę Liviją Grikietis el. paštu: 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku