prie seminaroVilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institutas tęsia profesoriaus Vlado K. Gronsko seminarus, skirtus darnaus valstybės vystymosi mišrios ekonomikos sąlygomis analizei. 

Dvidešimt pirmas seminaras „Social media as a field for civil confrontation, disinformation, propaganda“ vyks 2022 m. lapkričio 24 d. 10.00 val. AVL2 auditorijoje ir Microsoft Teams platformoje: https://bit.ly/3AimpAx. Seminaras anglų kalba.

Dr. Dmytro Iarovyi yra Džordžo Vašingtono universiteto Europos, Rusijos ir Eurazijos studijų instituto (IERES) bendradarbis ne rezidentas, komunikacijos ir politinės psichologijos mokslininkas. Jis yra politinės psichologijos mokslų daktaras (Socialinės ir politinės psichologijos institutas, Ukraina), Geteborgo universitete (Švedija) įgijo tarptautinio administravimo ir pasaulinio valdymo magistro laipsnį, o Kijevo nacionaliniame Taraso Ševčenkos universitete (Ukraina) – tarptautinės informacijos magistro laipsnį.

Dr. Dmytro Iarovy šiuo metu Vytauto Didžiojo universitete studijuoja antrose komunikacijos ir informacijos doktorantūros studijose ir atlieka kitus tyrimus. 2017–2022 m. dirbo neakivaizdiniu dėstytoju Kijevo ekonomikos mokykloje (Ukraina).

Be akademinio darbo, Dr. Dmytro Iarovyi dalį laiko eina GR konsultanto pareigas Didžiosios Britanijos ir Ukrainos teisės bendrovėje „Hillmont Partners“, anksčiau Ukrainos finansų ministerijoje vadovavo Tarptautinės komunikacijos ir analitikos skyriui. Jis yra VoxUkraine projekto „Reformų stebėsenos indeksas“ ekspertas ir Ukrainos valstybės tarnybos agentūros Valstybės tarnybos personalo valdymo tarybos narys.

Socialinė žiniasklaida jau seniai yra neatsiejama šiuolaikinio gyvenimo dalis, informacijos šaltinis, bet, deja, kartais ne tik vertinga informacija. Seminare pažvelgsime į socialinę mediją kaip į diskursyvią platformą, aptarsime skiriamuosius komunikacijos bruožus toje srityje, kaip vyksta grupinė poliarizacija, pažvelgsime į politinės komunikacijos rūšis: propagandą, dezinformaciją, nesusipratimą ir kita.

 

Organizatorių vardu:

Prof. habil. dr. Remigijus Čiegis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku