studentas vienai diena kvadrSpalio mėnesį Vilniaus universitete (VU) vyko tradicinis renginys „Studentas vienai dienai“, kurio metu moksleiviai galėjo praktiškai patirti, kuo skiriasi universitetinės studijos nuo pamokų mokykloje. Šių metų renginys sulaukė didelio Lietuvos ir užsienio moksleivių susidomėjimo – užsiregistravo per 5300 moksleivių. Daugiausia paskaitų aplankė dešimtokai, vienuoliktai ir dvyliktokai.

Būsimieji studentai į VU organizuojamą renginį susirinko iš visos Lietuvos: Vilniaus, Panevėžio, Alytaus, Šiaulių, Kauno, Klaipėdos ir kitų Lietuvos mokyklų. Daugiausia paskaitų vyko kontaktiniu būdu.

Paskaitose dalyvavo moksleiviai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Užsiregistravusiųjų buvo net iš 52 šalių. Didžiausio susidomėjimo sulaukta iš tokių šalių kaip Nigerija, Ukraina, Indija bei Gana.

VU renginyje „Studentas vienai dienai“ moksleiviai galėjo dalyvauti įvairių studijų krypčių paskaitose, interaktyviuose užsiėmimuose. Užsienio moksleivių taip pat laukė studentų-ambasadorių organizuotos paskaitos apie studijas bei stojimo tvarką VU ir gyvenimą Lietuvoje.

Be to, VU kvietė prisidėti prie iniciatyvos ir dalyvauti papildomose atvirose „Atvirų universitetų“ paskaitose, kurios sulaukė itin daug dėmesio – į užsiėmimus registravosi klasėmis.

„Studentas vienai dienai“ – tradicija tapęs VU renginys, kurio metu moksleiviai gali išbandyti, ką reiškia būti studentu. Jie gali dalyvauti ne tik paskaitose ar seminaruose, bet ir įvairiuose konkursuose, laimėti prizų ir susipažinti su stojimo į VU tvarka.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku