22 Gronsko seminarasVilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institutas tęsia profesoriaus Vlado K. Gronsko seminarus, skirtus darnaus valstybės vystymosi mišrios ekonomikos sąlygomis analizei.

Dvidešimt antras seminaras „Science museum leadership in a post-truth society: building science capital“ vyks 2022 m. gruodžio 05 d. 10.00 val. VeGa aud. ir Microsoft Teams platformoje: https://bit.ly/3g4NXTf. Seminaras anglų kalba.

MA Mikko Myllykoski – Suomijos mokslo centro „Heureka“ generalinis direktorius. „Heureka“ yra Suomijos nacionalinės reikšmės lankytina vieta. Tai labiausiai lankomas (300 tūkst. per metus) muziejus, kuris neseniai buvo įvertintas kaip turintis geriausią įvaizdį tarp visų laisvalaikio krypčių Suomijoje. Interaktyvios „Heureka“ parodos keliauja po visą pasaulį ir jas patyrė beveik 30 milijonų žmonių 25 šalyse keturiuose žemynuose. 

1997 m. Mikko Myllykoski apdovanotas Valstybės premija už Informaciją, kaip parodos „Šiaurės tyrinėtojai“, kuri 1996–1998 m. apkeliavo Europą, projekto vadovas. Jis paskelbė straipsnių apie istoriją, muziejininkystę ir įtraukimą į praktines mokslo veiklas (angl. Science Engagement). 2014 m. Mokslo ir technologijų centrų asociacijos (ASTC) konferencijoje, jam buvo įteiktas Roy L. Shafer Leading Edge apdovanojimas už lankytojų patirtį parodoje „Heureka Goes Crazy“ (ture po Šiaurės Ameriką paroda pavadinta „Psichikos sveikata: protas svarbu“). Ši paroda vis dar keliauja ir šiuo metu yra Mokslo muziejuje Bostone, JAV.

Mikko Myllykoski pagal išsilavinimą – istorikas, nuo 1990 m. rengia edukacines programas multisensorinio mokslo srityje. Vadovavo dviejų svarbiausių tarptautinių konferencijų (ASTC ir ECSITE) programų komitetams apie įtraukimą į praktines mokslo veiklas (angl. Science Engagement). 2014–2016 m. taip pat pirmininkavo Suomijos mokslo redaktorių ir žurnalistų asociacijai. M. Myllykoski yra naujai įkurto nacionalinio Suomijos mokslo centrų tinklo pirmininkas.

Organizatorių vardu:

Prof. habil. dr. Remigijus Čiegis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku