Vertimo žodžiu konkursui iliustracija2022 m. gruodžio 1 d. 13 val. Vilniaus universiteto Kauno fakultete 5 aud. (Muitinės g. 6. II korpusas) vyks Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklų 10–11 klasių mokinių vertimo žodžiu iš/į anglų kalbą konkursas tema: „Karo poveikis ekonomikai ir aplinkai“.

Konkursą organizuoja: Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo studijų institutas, Kauno švietimo inovacijų centras ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazija.

Konkurso organizatoriai siekia skatinti mokinius mokytis anglų ir lietuvių kalbų, ugdyti kultūrinio bendravimo įgūdžius, plėtoti mokinių sociokultūrinę kompetenciją, tarpmokyklinį bendravimą ir bendradarbiavimą, patirties sklaidą. Tokie konkursai leidžia jauniems žmonėms įgyti viešojo kalbėjimo patirties, lavinti pasitikėjimą savimi ir kalbinį mąstymą.

Dalyvių pasirodymus, kiek išsamiai, tiksliai ir sklandžiai pavyksta perteikti tekstą, vertins komisija, sudaryta iš VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto vertimo dėstytojų ir studentų. Konkurse iš vienos mokyklos gali dalyvauti ne daugiau kaip du mokiniai. Konkursas vyks dviem etapais. Pirmame etape kiekvienas dalyvis 7 min. vers monologą tema „Karo poveikis ekonomikai ir aplinkai “ iš anglų į lietuvių kalbą. Antrame etape 8–10 geriausių pirmo etapo dalyvių 10 min. vers monologą tema „Karo poveikis ekonomikai ir aplinkai“ iš lietuvių į anglų kalbą.

Geriausiai pasirodę dalyviai ir jų mokytojai bus apdovanoti diplomais, atminimo dovanomis, o pirmos vietos laimėtojas iškovos Audiovizualinio vertimo edukacines dirbtuves visai klasei.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku