Teltonikos stipendijos 2022 11 30 straipsniuiLapkričio 30 d. trims pažangiausiems VU Kauno fakulteto Informacinių sistemų ir kibernetinės saugos programos pirmakursiams įteiktos UAB „Teltonika EMS“ ir VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ 3000 eurų metinės stipendijos. Sveikiname Justę Jagminaitę, Lauryną Pivorą ir Ugnių Silevičių!

Aukštųjų technologijų įmonė „Teltonika“ jau antrus metus teikia stipendijas talentingiems inžinerija besidomintiems pirmakursiams siekdama motyvuoti aukštųjų technologijų ir inžinerijos sritimis. Be Kauno fakulteto studentų UAB „Teltonika EMS“ direktorius Simas Rutkauskas ir VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ vadovas Julius Purlys stipendijas įteikė dar dvylikai Fizikos fakulteto ir Šiaulių akademijos pirmakursių. Bendrai mokslo mecenatas šiemet skyrė VU studentams 45 000 eurų.

„Džiaugiamės šiuo išskirtiniu Kauno fakulteto studentų paskatinimu kartu su Juste, Laurynu ir Ugniumi. Dėkojame „Teltonikos“ įmonėms už pažangų ir toliaregišką požiūrį prisidėti finansine parama ugdant techniškųjų sričių specialistus. Stipendijos motyvuos jaunus talentus dėti daugiau pastangų ir suteiks didesnes finansines galimybes siekti aukštų rezultatų bei realizuoti save mokslo projektuose“, – studentus sveikino Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys.

Stipendijos pažangiausiems pirmakursiams išmokamos per 10 pirmųjų studijų mėnesių. Kas mėnesį vienam studentui skiriama po 300 eurų. Specialiomis įmonės įsteigtomis stipendijomis technologijų ir inžinerijos studijų krypties pirmakursiai skatinami jau antrus metus iš eilės.

Praėjusių metų pavasarį VU ir UAB „Teltonika IoT Group“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekia mokslo ir verslo bendradarbiavimo plėtojimo ir VU vykdomų studijų kokybės gerinimo aukštųjų technologijų srityse. Bendradarbiavimas numatytas ir mokslo srityje – Fizikos fakultete įkurta bendra VU ir „Teltonikos“ mokslinių tyrimų laboratorija.

Bendradarbiavimo veiklomis skatinama plėtoti tokias sritis kaip daiktų internetas, dirbtinis intelektas, debesų kompiuterija, robotika, įterptinės sistemos, mobilios ekosistemos, telematika, tinklo įranga, telemedicina, telekomunikacija ir elektronika.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku