vu kaune 2020Vilniaus universiteto Kauno fakulteto rinkimų komisija skelbia, kad 2023 m. sausio 5 d. prasideda kandidatų į Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) tarybą kėlimas. VU Kauno fakulteto taryba sudaroma ketveriems metams.

Rinkimai į VU Kauno fakulteto tarybą vyks VU KnF dekanate (1.1.01 kab., Muitinės g. 8, Kaunas) 2023 m. vasario 23 d., 9:00 – 17:00 val.

Išankstinis balsavimas vyks 2023 m. vasario 21 d., 9:00 – 17:00 val.

Kandidatai keliami iki 2023 m. vasario 10 d. 16:00 val. Kandidatai registruojami VU KnF dekanate (1.1.01 kab., Muitinės g. 8, Kaunas).

Užregistruotų kandidatų į VU Kauno fakulteto tarybą sąrašai VU KnF interneto svetainėje skelbiami 2023 m. vasario 14 d.

Kandidatas gali atsiimti savo kandidatūrą raštu informavęs VU KnF rinkimų komisiją iki 2023 m. vasario 17 d., 16:00 val., t. y. ne vėliau nei likus vienai darbo dienai iki išankstinio balsavimo pradžios.

Teisę kelti kandidatus ar išsikelti pats turi kiekvienas Padalinio rinkėjas. Tarybos nariu negali būti renkamas KnF rinkimų komisijos narys. Dekanas yra Tarybos narys pagal pareigas.

VU Kauno fakulteto tarybos rinkėjų sąrašas.

Jeigu rinkėjas kelia savo kandidatūrą, jis turi pateikti KnF rinkimų komisijai prašymą dėl savo kandidatūros registravimo ir įtraukimo į vieną iš kandidatų sąrašų.

Jeigu rinkėjas ar rinkėjų grupė kelia kandidatą(-us), tai rinkėjas ar rinkėjų grupė teikia raštišką pasiūlymą (arba instituto posėdžio protokolo išrašą) KnF rinkimų komisijai dėl kandidatūros(-ų) registravimo ir įtraukimo į vieną iš kandidatų sąrašų bei kandidato(-ų) sutikimą(-us).

KnF tarybos rinkimų rezultatai ne vėliau kaip per tris dienas nuo jų paskelbimo suinteresuotų asmenų gali būti skundžiami VU Centrinei rinkimų komisijai. VU CRK turėtų išnagrinėti skundą per 10 darbo dienų.

VU Kauno fakulteto tarybos sudėtis.

Kiekvienam VU KnF šakiniam akademiniam padaliniui (t. y. Kalbų, literatūros ir vertimo studijų institutui bei Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institutui) turi atstovauti ne mažiau kaip po vieną kiekviename iš 16.1. — 16.3. papunkčių numatytą atstovą.

Pagal Kauno fakulteto nuostatus Kauno fakulteto tarybą sudaro 15 (penkiolika) narių:

  • 3 (trys) KnF dirbantys, Statuto 12 straipsnio 4 dalyje nustatytus reikalavimus atitinkantys profesoriai ar vyriausieji mokslo darbuotojai;
  • 3 (trys) KnF dirbantys, Statuto 12 straipsnio 4 dalyje nustatytus reikalavimus atitinkantys docentai ar vyresnieji mokslo darbuotojai;
  • 3 (trys) kiti KnF dirbantys, Statuto 12 straipsnio 4 dalyje nustatytus reikalavimus atitinkantys akademinės bendruomenės nariai;
  • 1 (vienas) KnF ne trumpiau kaip 3 metus nepertraukiamai dirbantis neakademinės bendruomenės narys;
  • 3 (trys) KnF studentų atstovai; studentų atstovai skiriami (renkami) VU studentų atstovybės nustatyta tvarka, laikantis Statuto 21 straipsnio 11 dalies reikalavimų;
  • 1 (vienas) KnF socialinių partnerių atstovas;
  • Dekanas yra Tarybos narys pagal pareigas.

 

VU Kauno fakulteto rinkimų komisija

2023 01 05

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku