IMG 3103Sausio 25 d. Kauno Maironio universitetinės gimnazijos 10-ų klasių moksleiviai išbandė Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) auditorijas ir vienai akademinei valandai tapo studentais. Gimnazijoje moksleiviai profiliuojasi pagal pomėgius ir karjeros interesus, todėl rinkosi informatikos ir socialinių mokslų krypčių užsiėmimus .

Bakalauro studijų programos Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga dėstytoja asist. dr. Vera Moskaliova besidomintiems informatikos mokslais pravedė paskaitą „Fišingas, Cyberfish projektas“. Dėstytoja papasakojo, kas yra fišingas ir socialinė inžinerija, bei pabrėžė, kaip išvengti kibernetinių atakų ir apsaugoti savo asmeninius duomenis. Moksleiviai apžvelgė 2022 m. populiariausius slaptažodžius ir pastebėjo, kaip susikurti saugų prisijungimą. Gimnazistai buvo supažindinti su VU KnF mokslininkų veikla. Dėstytoja pristatė „Cyberfish“ projektą, o moksleiviai interneto tinklalapyje cyberphish.vuknf.lt sprendė tipinių kibernetinių atakų simuliacijas. 

Besidomintiems socialiniais mokslais, studijų programos Ekonomika ir vadyba dėstytoja doc. dr. Rasa Pušinaitė-Gelgotė pravedė užsiėmimą „Paklausa ir pasiūla ekonomikoje ir versle. Ar dar tai svarbu?“. Docentė susiejo teoriją su praktika ir skyrė užduotis, kurių metu moksleiviai galėjo atpažinti jiems pristatytą informaciją savo elgesyje. Gimnazistai turėjo progą apmąstyti tokius aspektus kaip prekių pasirinkimo kriterijai ir rinkodaros veiksmų įtaka jų sprendimams.

VU KnF nuolat priima moksleivių grupes, norinčias susipažinti su fakulteto istorija, veikla ir studijų programomis.

Daugiau apie studijų programas Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga bei Ekonomika ir vadyba.

IMG 3094

 

 

 

 

 

 

 

 

 IMG 3130

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 3144 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku