Kauno arkivyskupijos Didžiojoje salėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje paskutinį sausio penktadienį baigę Kauno fakultetą Vilniaus universiteto diplomus gavo 31 bakalauras ir 38 magistrai. Bakalauro Cum Laude diplomai buvo įteikti dviem Informacijos sistemų ir kibernetinės saugos studentams. Vienas jų mokėsi ir baigiamąjį darbą gynėsi anglų kalba. Po vieną Magistro Cum Laude diplomą skirta Finansų technologijų, Meno vadybos, Tvariųjų finansų ekonomikos programų absolventams.327197273 1443640426044168 4252300986873514850 n

Gausiai susirinkusius sveikino Vilniaus universiteto organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektorė profesorė daktarė Vilmantė Pakalniškienė. Savo kalboje ji pabrėžė ypatingą saugumo, stabilumo ir kūrybiškumo svarbą kuriant stipresnį ir saugesnį pasaulį. Absolventams linkėjo kurti, tausoti, įrodinėti, atrasti bei išnaudoti visas progas tikslui pasiekti. „Jūsų sėkmės – mūsų sėkmė,“ – sakė ji kviesdama grįžti į savo Alma Mater, kur nuolat reikalingos gaivios idėjos ir novatoriškos vizijos.

Vilniaus universiteto Kauno fakulteto dekanas docentas daktaras Kęstutis Driaunys sveikino absolventus įžengus į naują gyvenimo etapą. „Išdrįskite, bandykite, klyskite ir bandykite vėl. Darykite tai, ko Jūs patys iš tikrųjų norite. Būkite veržlūs, kūrybiški, drąsūs... Būkite tokie, kokie norite būti ir kurkite tokį gyvenimą, kokio norite Jūs patys,“ – linkėjo jis primindamas gerai žinomą tiesą, kad senatvėje daug žmonių gailisi jog per daug dirbo ir per mažai laiko skyrė šeimai, neišdrįso išsakyti savo jausmų, kiti gailisi kad neišsaugojo ryšių su savo draugais, tačiau dažniausiai žmonės gailisi, kad jiems pritrūko drąsos įgyvendinti savo svajones ir sprendimus.“

Absolventus taip pat sveikino Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Akademinių reikalų prodekanė profesorė daktarė Daiva Aliūkaitė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto direktorius docentas daktaras Giedrius Romeika, magistro studijų programos Meno vadyba pirmininkė ir dėstytoja docentė daktarė Audronė Rimkutė, bakalauro studijų programos Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga pirmininkas ir dėstytojas docentas daktaras Vytautas Evaldas Rudžionis, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto prodekanas, magistro studijų programos Finansų technologijos pirmininkas Saulius Masteika, magistro studijų programos Tvariųjų finansų ekonomika pirmininkė ir dėstytoja profesorė daktarė Kristina Rudžionienė ir Vilniaus universiteto studentų atstovybės Kauno fakultete pirmininkė Lijana Savickienė.

Iškilmių svečias socialinis partneris – įmonės „Bankera“ partneris, įmonės „Pervesk“ vadovas, daktaras Darius Kulikauskas. BANKERA vardinę stipendiją už geriausią baigiamąjį darbą jis įteikė magistro studijų programos Finansų technologijos absolventui Edgarui Gaižauskui.

Šią žiemą baigiamuosius darbus apsigynė 69 studentai. Darbų temos analizuoja vis dažniau visuomenei aktualias temas, siūlo sprendimus, kurie galėtų turėti praktinės naudos.

Bakalauro studijų programą Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga anglų kalba baigė studentai iš Nigerijos, Pakistano, Indijos, JAV, Albanijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Malaizijos ir Sakartvelo. Tokių studentų iš užsienio – net 13. Jų darbai nagrinėjo tokias gyvenimiškas sritis kaip pacientų registravimas, automobilių parkavimo sistemos, lėtoji mada, e. balsavimas, pagalbiniai įrankiai vertinant vidurinio ugdymo procesą ir kt. Šios programos socialinis partneris – Miroslav Lučinskij , UAB „Critical Security“, vadovas dalyvavo ir darbų gynimuose.

Bakalauro studijų programos Informacijos sistemos ir kibernetinės sauga lietuvių kalba studentai baigiamuosiuose darbuose tyrė elektromobilių atsiperkamumo, atliekų rūšiavimo, sporto, 3D spausdinimo, informacijos paieškos sistemų bei nuotolinio darbo temas. Programos socialinis partneris Marius Važgauskas, UAB „Blue Solutions“, pardavimų ir plėtros direktorius kartu su programos dėstytojais vertino studentų darbus.

Linas Sapijanskas, pasirinkęs baigiamojo darbo temą „NFT skaitmeninio failo nekintamumo užtikrinimo metodas“ buvo apdovanotas MB „Holografija“ 0x0.art socialinių partnerių įsteigtu prizu.

Finansų technologijų programos baigiamuosiuose darbuose specifiniais pjūviais buvo analizuojamos tokios visuomenei aktualios temos kaip prekyba elektros energija, investavimas į kriptovaliutas, NFT (angl. Non-fungible token) failai. Šios studijų programos socialinis partneris – dr. Darius Kulikauskas, EMI UAB „Pervesk“ vadovas ir UAB „Bankera“ partneris.

Tvariųjų finansų ekonomikos programos baigiamųjų darbų gynimuose daugiausia dėmesio sulaukė du baigiamieji darbai – „Europos Sąjungos tvaraus energijos balanso plėtra energetinio saugumo kontekste“ ir „Ekologinių mokesčių reformos poveikis tvarios ekonomikos formavimui“. Devyni šios programos studentai savo darbuose nagrinėjo energijos balanso, socialinės atsakomybės, ekologinių mokesčių, įmonių tvarumo, žiedinės ekonomikos, tvariųjų investicinių fondų problematiką. Tvariųjų finansų ekonomikos programos socialinis partneris – Mindaugas Vijūnas, Lietuvos centrinės kredito unijos administracijos vadovas taip pat vertino baigiamuosius studentų darbus.

Meno vadybos programos studentai savo darbuose tyrė Europos kultūros sostinės projekto poveikį, verslo ir ne pelno siekiančių kultūros organizacijų veikla, turinio rinkodaros priemones, leidybos problematiką, vartotojų elgseną. Baigiamųjų darbų gynime geriausiai įvertintas ir pripažintas ypatingai aktualiu darbas buvo „Europos kultūros sostinės projekto įtaka vietos kultūros organizacijų vystymuisi“. Aktualijas atliepė ir kitų studentų darbai: „Ne pelno siekiančių meno organizacijų atsparumo didinimas krizių kontekste“ ir „Improvizacija meno organizacijos vadyboje“. Taip pat išskirtinio turinio darbu vertintojų buvo pripažintas baigiamasis darbas „Vartotojų patirties elementų formavimas sakraliųjų erdvių meno renginiuose“. Baigiamųjų darbų vertinimo komisijoje dalyvavo socialinis partneris, galerijos „Meno parkas“ vadovas Arvydas Žalpys.

Renginio transliaciją rasite ČIA

Renginio nuotraukas rasite ČIA

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku