Monografijos apie A.Ružę pristatymas copyKovo 29 d. 15 val. įvyko Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto doc. dr. Ritos Baranauskienės, doc. dr. Ilonos Mickienės ir nepriklausomos tyrėjos doc. dr. Virginijos Vasiliauskienės parengtos monografijos „Kalbininkas Albertas Ružė: gyvenimo morfologija ir sintaksė“ sutiktuvės. Renginys vyko profesoriaus Alberto Ružės auditorijoje.

Monografijoje apžvelgiami ilgamečio Vilniaus universiteto Kauno fakulteto profesoriaus Alberto Ružės (1936–2021) mokslinės ir akademinės veiklos aspektai, atskleidžiamas jo indėlis į visuomeninį, kultūrinį bendruomenės ir šalies gyvenimą, brėžiami asmeninio gyvenimo kelio vingiai.

Pradėjęs savo mokslinę veiklą Vilniuje, Lietuvių kalbos ir literatūros institute, didesnę gyvenimo dalį profesorius praleido Kaune, kur parengė gausų mokslininkų, mokytojų, muziejininkų, redaktorių, kultūros veikėjų būrį. Profesorius buvo tarsi tiltas, jungiantis Kauno ir Vilniaus lituanistiką. Dirbdamas Kaune bendradarbiavo su Lietuvių kalbos ir literatūros instituto mokslininkais, rengė bendrus mokslo darbus – akademines gramatikas, kvietėsi mokslininkus skaityti kalbotyros srities paskaitų, sekdamas Vilniaus universiteto ir Instituto tradicija organizavo Kauno fakulteto studentų onomastikos ir dialektologijos ekspedicijas ir jų surinkta medžiaga papildė Instituto archyvą. Aktyvi jo veikla padėjo plačiau paskleisti Vilniaus akademinę ir mokslinę tradiciją bei lituanistinę mintį Kaune ir Kauno regione.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku