Fakultete puoselėjamą „Tempus disputandi“ pokalbių prie arbatos tradiciją šį mėnesį praturtino susitikimas su Vilniaus universiteto rektoriumi, organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektore bei kancleriu. 20230424 112103

Trumpame pranešime Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas akcentavo universiteto lyderystę nacionaliniu ir tarptautiniu mastu. Valstybės projektus ir iniciatyvas, į kurias, Vilniaus universitetas yra įtrauktas kaip strateginis partneris, jis iliustravo pradėtais bei planuojamais darbais, kurie ne tik palies padalinius, bet ir turėtų įkvėpti bendruomenę siekti bendrų tikslų. Vienas tokių svarbių projektų – Valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2050“ rengimas, į kurį pakviesti įvairių sričių Vilniaus universiteto mokslininkai. Rektorius džiaugėsi universiteto pasiekta ir toliau puoselėjama tradicija plėtoti ekspertines bei mokslo populiarinimo veiklas, turinčias vis didesnį poveikį visuomenei. Žinoma, dėmesys nukreiptas ir tarptautiškumo vystymo kryptimi, siekiant pripažinimo Lietuvos mokslininkams, taip pat plečiant galimybes pritraukti kitų šalių talentus ir turtinti vietos akademinę bazę.

Siekiant Vilniaus universiteto užsibrėžtų tikslų daug dėmesio skiriama sąlygų bendruomenei gerinimui: nuo infrastruktūros, atlyginimų iki emocinės gerovės. Kalbėdama šiuo klausimu Vilniaus universiteto organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektorė prof. Vilmantė Pakalniškienė pabrėžė, kad kokybinis universiteto rodiklis – ne tik patenkinti studentai, bet ir patenkinti darbuotojai. Ji ragino dar aktyviau pildyti kasmetines darbuotojams skirtas apklausas, kurios padeda tobulinti vidinius procesus, bei jungtis prie iniciatyvų kuriant emocinę gerovę tiek studentams, tiek darbuotojams. Planuojama nuoseklesnė naujų darbuotojų integracija.

Vilniaus universiteto kancleris Raimundas Balčiūnaitis papasakojo apie investicijas į informacinių sistemų infrastruktūrą, atsakė į Kauno fakulteto darbuotojų klausimus.

Paliestos ir tokios aktualios temos kaip individualizuotų studijų realizavimas Vilniaus universitete, mokymasis visą gyvenimą. Tvarumą universitete rektorius skatina matyti ne vien kaip ekologinius, bet ir kaip aplinkai draugiškesnius sprendimus, efektyvesnį turimos infrastruktūros išnaudojimą, bendradarbiavimą tarp padalinių. Ne kartą paminėta, kad universitetas yra bendruomenė visomis prasmėmis. Čia, bene, didžiausias privalumas – tarpdalykiškumas. Skatinamas įvairių mokslo sričių bendradarbiavimas tarpkryptiniuose projektuose ir tarpkryptinių studijų programų kūrimas. Kaip pažymėjo rektorius, negalima užsidaryti vienos srities moksle, būtina išnaudoti šį natūralų pranašumą. Kontaktinis mokymas taip pat akcentuotas, kaip vienas iš universiteto privalumų.

Susitikimo akimirkos: https://bit.ly/40QxJ1g

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku